Anya, hozzád szólok!

Anyahozzadszolok1A szüléshez és az anyasághoz vezető út az egyik legcsodálatosabb élmény, amit valaha is tapasztalni fogsz életedben. Gondolataid legnagyobb részét a szíved alatt hordozott, még meg nem született baba foglalja le. Folyamatosan készülsz érkezésére, s már most a legjobbat szeretnéd számára. Ez nagyon fontos!

Érzed, mennyire különleges vagy, és mennyire különlegesek az érzéseid kisbabád fejlődése során.

A szülés egyedülálló élmény. A te babád soha nem fog fizikailag újra megszületni, és nincs még egy olyan ember a Földön, aki rajtad kívül világra hozhatná. Egyedi és megismételhetetlen esemény az életedben – természetes, hogy a lehető legbiztonságosabb, békés szülést szeretnéd mindkettőtök számára.

Tested a várandósságod első pillanatától azon dolgozik, hogy felkészüljön a szülésre. Tested és elméd harmóniában együtt munkálkodik, ezért fontos, hogy megértsd és megtanuld, amikor elméd megszabadul a félelemtől és feszültségtől, tested felszabadul a fájdalom alól, és tökéletes harmóniában működik teremtő elméddel, ahogy a természet megalkotta. A Hipnoszülés program egy remek eszköz, hogy az anyukák felfedezhessék a természetes szülés nyugodt, békés és igazán örömteli oldalát.

HypnoBirthing® a világban

HypnoBirthing-Logo-tra

Az elmúlt 20 évben, összesen 42 országban terjedt el ez a technika. Mondhatjuk, hogy ma már a Föld minden részén alkalmazzák azok a kismamák, akik biztonságban, békében és gyógyszerek nélkül szeretnék világra hozni babáikat.

Minden évben párok ezrei gyarapítják a hipnoszülők sorait. Ők azok, akik megtervezik és gondosan irányítják várandósságuk folyamatát, majd magabiztosan várják az örömteli szülésélményt.

Végre Magyarországon is lehetőséged van részt venni ebben a nagyszerű programban!

A HypnoBirthing® előnyei

1. Felszámolja a félelem-feszültség-fájdalom szindrómát.

2. Csökkenti, sőt akár szükségtelenné teszi a gyógyszeres érzéstelenítés, a gátmetszés igényét.

3. Az anya friss, energikus, amikor világra hozza gyermekét.

4. Több órával lerövidül a szülés tágulási szakasza.

5. Csökken a medencefenék sérülésének kockázata.

6. Az anyát, a babát és a szülési kísérőtársat egy csodálatos kötődési élményben kovácsolja össze.

7. A szülési kísérőtárs a szülés lényeges szereplője, nem kívülálló nézője.

8. A hipnoszülő anyáknál szinte soha nem lép fel szülés utáni depresszió.

9. Az anyákat nem fenyegeti a sekély légzés okozta hiperventiláció.

10. A szülés biztonságos, békés, örömteli élmény lesz, amilyennek a természet szánta.

Szülés fájdalom nélkül, de hogyan?

A fájdalom- és félelemmentes szülés lehetőségét a vajúdó nő önhipnózisa, relaxációs gyakorlatai teremtik meg, miközben fontos szerephez jut a szülést kísérő társ is.

Tökéletesen megteremtett tested harmóniában működik együtt elméddel. A HypnoBirthing® program jól felépített gyakorlatain keresztül olyan relaxációs, vizualizációs technikákat tanulsz meg, melyek eloszlatják félelmeidet, és enyhítik a szüléssel járó kellemetlen élményeket.

Amint a relaxációs gyakorlatok segítségével nyugalmi állapotba kerülsz, vagyis megszabadulsz a félelemtől, stressztől, fokozódik szervezetedben az endorfin – vagyis saját tested legerősebb fájdalomcsillapítójának – termelődése. Ugyanakkor kevesebb stresszhormon termelődik, ami szintén jelentős eszköze a fájdalom kiküszöbölésének.

A hipnoszülés technikájával olyan bizalommal és biztonságérzettel vértezed fel magad, amely lehetővé teszi, hogy babádat nyugodt várakozással, örömmel, kevesebb fájdalommal hozd a világra.

Hipnózis

Hipnózis

Hipnoszules_hipnozisA hipnózis az egyik legtermészetesebb öngyógyító eszköz. Kellemes, ellazult, pihentető állapot, melyet nap mint nap tapasztalunk. Egy átmeneti tudatállapot hipnozisébrenlét és alvás között. Nem alvás vagy álmodozás. Leginkább az autogén tréning és a meditáció során megélt állapothoz hasonlítható.

Spontán is előidézünk magunkban hipnotikus transzállapotot, amikor elmélyedünk egy könyvben vagy egy filmen, vagy egyszerűen elbambulunk. Ugye, ezt mindenki ismeri?

Az ülés során ezt a természetes transzállapotot tudatosan hozza létre a kliens. Én csak hozzásegítem ehhez, hisz akaratán kívül senki nem hipnotizálható. Tehát minden hipnózis egyúttal önhipnózis is.

Amikor valaki hipnózisban van, elméjének racionális, gondolkodó része elcsendesedik, de ettől még folyamatosan tudatánál marad. A kliens mindenről tud, így erkölcsi nézeteivel ellenkező tettekre nem vehető rá, nincs kiszolgáltatva a hipnotizőrnek, így titkokat sem mond el, ha nem akar.

Természetesen csak a hipnózist elfogadó személyekkel lehet hipnózist végezni, különben nem jönne létre a transz.

Mire is használható a hipnózis?

A hipnózis megdöbbentően pozitív változásokat képes eredményezni mind a fizikai, mind pedig lelki egészségünk területén, azaz drámai mértékben képes az öngyógyítás folyamatát felerősíteni. Legfőképp a belső harmónia visszaállításában játszik fontos szerepet.

A hipnózis tudományosan igazolt és hatékony technika, melynek segítségével elősegíthetjük és felgyorsíthatjuk a kívánt változást testi-lelki jólétünk érdekében.

Az ülés egy beszélgetéssel kezdődik, majd kellemes ellazulással folytatódik. A hipnotikus állapot létrejötte után különböző szuggesztiókkal javaslatokat kap a kliens. Ebben a megváltozott tudati állapotban fokozódik a szuggesztiók iránti fogékonyság, így olyan vegetatív idegrendszeri változások is létrehozhatók, amelyek éber tudati állapotban nem.

Szülés és hipnózis

A hipnózis rendkívül hatékony módszer a szülési fájdalom csillapítására, alkalmazásával akár teljes fájdalommentesség érhető el. A várandós kismamák különösen alkalmasak hipnózisra. A módszert évszázadokon át alkalmazták a szülés alatti fájdalom csillapítására. A fájdalommentes szülést a szülő nő önhipnózisa és relaxációs gyakorlatai teremtik meg. Erről a HypnoBirthing® részben már részletesebben írtam.

Az önhipnózisban szülő anyák nemcsak éberek, mosolygósak, hanem örömtelien szülik meg babáikat.

Nyilatkozat

Egészségügyi, illetve gyógyító tevékenységet nem végzek, ma Magyarországon törvényesen csak orvos diagnosztizálhat vagy gyógyíthat.