Sajtó megjelenések

Szülés – félelem nélkül

ridikul

Évek óta parázs vita zajlik az otthonszülés és a kórházban levezetett szülés elkötelezett hívei között. Az egyik oldal a stresszmentes, szeretetteljes környezet pozitív hatásait hozza fel érvként, a másik oldal pedig a vészhelyzet esetén azonnali segítséget biztosító…. »»»


Szülés hipnózisban – egy másik út

nlcafe

Hipnózis segítségével állítólag nemcsak a szülést tehetjük örömtelivé és fájdalommentessé, de akár a gátmetszést is elkerülhetjük. Elsőre elég hihetetlennek hangzik. „A hipnózis egy teljesen természetes tudatállapotunk, amelyet nap mint nap megélünk, csak a legtöbbször nem is tudjuk, hogy most éppen ebben a módosult tudatállapotban vagyunk” – mondja Kuharcsik Réka (HTIA) hipnoterapeuta, aki szerint a hipnózis segítségével nemcsak a szülést tehetjük örömtelivé és fájdalommentessé, de akár a gátmetszést is elkerülhetjük. »»»


Hipnoszüléssel a gyorsabb és természetesebb szülésért

harmonetA természetes és örömteli szülés mindenki számára megtanulható, elérhető. A módszer alapjait Kuharcsik Réka, a hipnoszülés módszer magyarországi képviselője ismertette… »»»


Erőszakkal tolták ki az elsőt, fájdalom nélkül szültem a másodikat.

bezzeganya

Hogy hol is kezdődik az én szüléstörténetem… Talán amikor elfolyt a magzatvíz, és 1 óra 20 perccel később a kezemben tarthattam a kisbabámat? Nem, ez már csak mindennek a következménye volt… Talán amikor aznap reggel felébredve éreztem, ahogyan finoman ébredezik a testem is, mintha lassan elkezdene készülődni a nagy eseményre? Nem, igazából ez is már csak a szülésem történetének az utolsó fejezete… Esetleg ott kezdhetném, hogy elmentem a hipnoszülés felkészítő tanfolyamára, de még ez sem az igazi kezdet. Azt hiszem, az én szülésem ott kezdődik, amikor az első kisbabám megszületett. Mert az egészen máshogyan alakult, mint ahogyan én arra készültem. Reggel halvány kontrakciók. Öröm. Jókedvvel eltöltött órák. »»»


Speciális, szülésre kidolgozott technikarendszer

ma

Milyen esélyeik vannak a magyar anyáknak az örömteli, fájdalommentesebb szülés megélésére? Nagy a nyitottság és folyamatosan nő az érdeklődés a hipnoterapeuta szerint hazánkban. Ám Magyarországon az elmúlt évtizedekben a szülő nő számára… »»»


Örömteli szülés

napi_elemozsiaA szülés és születés témaköre mindig is nagy figyelmet kapott. Az elmúlt években szerencsére egyre többen szólalnak fel ennek a csodálatos eseménynek a háborítatlansága és meghittsége mellett. Álláspontok találkoznak vagy feszülnek egymásnak, amikor arról esik szó, hogy otthonszülés vagy kórházi, érzéstelenítővel vagy nélküle, természetesen úton vagy császárral, dúlával vagy anélkül és még sorolhatnánk naphosszat. Amiben azonban szerencsére egyre nagyobb az egyetértés a kismamák, az orvosok és védőnők között is, hogy minden kisbabáját váró anyukának joga van dönteni, hogy miként szeretné világra hozni gyermekét. Amikor megtudjuk a nagy hírt: Kisbabát várunk, az öröm és a meghatottság érzésén túl sok más új érzéssel, kérdéssel és bizonytalansággal találjuk szembe magunkat, főleg, ha első gyermekünk érkezéséről van szó. Megváltozni készül minden a testünkben, lelkünkben és életünkben szinte egyszerre. »»»


Hypnobirthing tested at Tameside General Hospital – BBC News