Magamról

Kuharcsik Réka vagyok, HypnoBirthing® szülésfelkészítő, mentáltréner, mentálhigiénés segítő szakember, kettő meg kettő gyermek anyukája.

A szülés és az anyaság csodája iránti csillapíthatatlan érdeklődésem az első várandósságom ideje alatt kezdődött. Valahogy ösztönösen éreztem, hogy akkor alakulnak a legjobban a dolgok, ha fejben teljesen felkészült vagyok. Tudatosan kerestem a kapcsolatot a testemhez és a kisbabámhoz. Sokféle szakirodalmat olvastam, rendszeresen meditáltam, és sokszor, részletesen elképzeltem a szülésemet.

Csodálatos, magával ragadó élmény volt gyermekeim születése. Csendben, békességben, hófehér magzatmázzal érkeztek meg hozzánk. Szinte hihetetlen volt, hogy a szülés pontosan úgy történt, és annyi idő alatt zajlott le, ahogyan készültem rá.

Megtanultam, hogy a szülés nem szükségszerűen fájdalmas és gyötrelmes folyamat. Tökéletesen megbizonyosodtam könnyed és gyengéd szüléseimen által testem és tudatom együttműködéséről. Megtapasztaltam a tudatosságban rejlő belső erőmet, ami hitet adott az élet minden kihívásával szemben is.

Szerettem volna többet tudni a test és a lélek kapcsolatáról, így az elmúlt 15 évben folyamatosan képeztem magam. Betekintést nyertem a meditáció csodálatos világába, mely egy finom, természetes és mégis hatékony eszköz a test és a tudat harmonikus együttműködésének megteremtéséhez is. Számos nemzetközi iskolát, kurzust elvégeztem, hogy mélyítsem tudásom.

A HypnoBirthing® program egy olyan mentálhigiénés tanfolyam, ami egyszerű gyakorlatok útján át megtanítja a kellemesebb szülés művészetét. Jól felépített rendszeren keresztül felkészíti az anyát félelmei elengedésére és hogy tudatosan támogassa testét a szülése alatt.

Az elmúlt évek alatt csodaszép szülések részesévé váltam. Életfeladatomnak tekintem az érdeklődő nők felkészítését a nagy női beavatásukra, hogy örömmel éljék meg a szülést és méltósággal adjanak életet gyermekeiknek.

Hiszem, hogy amikor a szülésre való felkészülésben megjelenik a Tudatosság és a szellemiség is áthatja a szülést az az élet egyik extatikus élményévé válhat.

Arra készülünk, hogy szép élmény legyen életed legfőbb női beavatása, a szülésed.

Szívesen elkísérlek ezen az úton!

Ma azzal foglalkozom, amit a legjobban szeretek.

Kuharcsik Réka

Kuharcsik Réka

mentáltréner

Szenvedélyemmé vált hozzásegíteni a nőket egy szebb szülésélményhez.
Szeretnék egy szépen kikövezett Híddá válni a gyermeket váró családok és az intézményi rendszer igényei között.

Tanulmányok

  • Károli Gáspár Református Egyetem, mentálhigiénés segítő szakember, 2011
  • HypnoBirthing® International, Hypnobirthing practitioner 2012
  • HypnoBirthing(R) Institute, Certified Hypnobirthing(R) Practitioner 2015
  • NLP, Dr. Hermann István 2014
  • Meditation Masterclass by Kelly Howell 2019
  • Oneness University India 2017