Magamról

Kuharcsik Réka vagyok, HypnoBirthing® szülésfelkészítő, mentáltréner, mentálhigiénés segítő szakember, és két gyermek anyukája.

A szülés és az anyaság csodája iránti csillapíthatatlan érdeklődésem az első várandósságom ideje alatt kezdődött. Valahogy ösztönösen éreztem, hogy akkor alakulnak a legjobban a dolgok, ha fejben teljesen felkészült vagyok. Tudatosan kerestem a kapcsolatot a testemhez és a babámhoz. Sokféle szakirodalmat olvastam, rendszeresen meditáltam, és sokszor, részletesen elképzeltem a szülésemet.

Csodálatos, magával ragadó élmény volt gyermekeim születése. Csendben, békességben, hófehér magzatmázzal érkeztek meg hozzánk.

Szinte hihetetlen volt, hogy a szülés alatt minden pontosan úgy történt, és annyi idő alatt zajlott le, ahogyan készültem rá. Másodjára még precízebben hangoltam magam a szülésemre, mert biztos megerősítést akartam, hogy mindaz, amit először megéltem, nem a véletlen műve, hanem tudatom és testem együttes teremtő erejének az eredménye. Sikerült, a kisfiam születése még gyengédebb élmény volt!

Megtanultam, hogy a szülés nem szükségszerűen fájdalmas és gyötrelmes folyamat. Tökéletesen megbizonyosodtam arról, hogy könnyed és gyengéd szüléseim a testem és a tudatom harmonikus együttműködésének köszönhetők.

Szerettem volna többet tudni a test és a lélek kapcsolatáról, így az elmúlt 14 évben folyamatosan képeztem magam. Betekintést nyertem a hipnózis csodálatos világába, mely egy finom, természetes és mégis hatékony eszköz a test és a tudat harmonikus együttműködésének megteremtéséhez is. Számos nemzetközi iskolát, kurzust elvégeztem, hogy mélyítsem tudásom.

A HypnoBirthing® program pedig egyszerűen hab a tortán. Az önhipnózis egyszerű útján át megtanítja a kellemesebb szülés művészetét. Jól felépített gyakorlatokon keresztül felkészíti az anyát félelmei elengedésére és legfőképp arra, hogyan támogassa tudatosan testét a szülés közben. Az elmúlt évek alatt csodaszép szülések részesévé váltam. Életfeladatomnak  tekintem az érdeklődő nők felkészítést erre a komoly beavatásra, hogy örömmel éljék meg a szülést és méltósággal adjanak életet gyermekeiknek.

Ma azzal foglalkozom, amit a legjobban szeretek!

Kuharcsik Réka

Kuharcsik Réka

mentáltréner

"Az a vágyam, hogy segítsek az anyukáknak megtanulni egy olyan technikát, mellyel megtalálják a belső békességüket és nyugalomban, gyengéden szülhetik meg a babáikat."

Tanulmányok

 • HypnoBirthing®-szülésfelkészítő
  Oklevél Megújítás
 • Analitikus hipnoterápia,  Advanced Analytical Hypnotherapy, Hypnotherapy training international, Dr. John Butler
  Oklevél 
 • Nemzetközi regisztrált klinikai hipnoterapeuta, HYP-601-602 HTIA (Hypnosis Training Institute of Alberta, mely az ACHE [American Council of Hypnotists Examiners] védnöksége alatt áll)
  HYP-203HYP-204 HYP-601 HYP-602 Regisztrált hipnoterapeuta
 • Mesterhipnotizőr, HYP-202
  HTIA (Hypnosis Training Institute of Alberta, mely az ACHE [American Council of Hypnotists Examiners] védnöksége alatt áll)
  HYP-101HYP-201 HYP-202
 • NLP (neurolingvisztikus programozás)
  NLP
 • Károli Gáspár Református Egyetem, mentálhigiénés segítő szakember