Humanisztikus szemléletű szülészorvosok

Az Örömteli szülés program célja, hogy bemutassunk olyan szülészeti szakembereket, akik szemlélete és szakmai gyakorlata támogatja a nők természetes szülés iránti igényét és szívesen kísérik a Hypnobirthing® módszerrel felkéSzülő Édesanyákat is.

Bízom benne, hogy ezzel is hozzájárulunk, hogy még több magyar nő megtapasztalhassa a gyengéd, méltóságteljes szülés élményét és még több kisbaba születhessen az öröm hangulatában.

Dr. Pop Andrea

Szülész- nőgyógyász szakorvos
andrea.pop.dr@gmail.com

Róbert Kórház

“Igyekszem személyiségre szabottan kísérni a párt, az anyát a saját útján. Véleményem szerint a családdá alakuláshoz a szülésélmény egy jó indulás és ebből ők tovább tudnak majd építkezni. Fontosnak tartom a támogatást. Ügyelek a nyugalom kialakítására, ugyanakkor, ha eltérés van, akkor pontosan elmondom az anyának, hogy mi történik, mit miért fogunk csinálni, igyekszem megvédeni a kiszolgáltatottság érzésétől.”

A teljes interjú itt olvasható.

Dr. Kelemen Csaba

Szülész- nőgyógyász szakorvos
www.drkelemencsaba.hu

Szent János Kórház

“Számomra természetes az orvos-beteg kapcsolatban a közvetlen hangnem, a partneri viszony. Különösen a terhesgondozás és a szülés során törekszem arra, hogy ezt a csodálatos folyamatot természetes módon tudják megélni a kismamák. Igyekszem a szülés alatt maximálisan a nyugalomra és a háborítatlanságra törekedni. A várandósság alatt felmerülő kérdésekre próbálok mind a rendelés alatt személyesen, mind szükség esetén telefonon választ adni.”

A teljes interjú itt olvasható.

Dr. Herczegh Szabolcs

Szülész- nőgyógyász szakorvos
http://herczeghszabolcs.hu/

Róbert Kórház

“Felfogásom szerint az orvosnak háttérben kell maradnia, hiszen a szülés nem az orvosról szól. A szülőnőt nem kell meggyógyítani, a szülés nem betegség. Az orvos legfontosabb szerepe a biztonságos, nyugodt légkör megteremtése, ugyanis ezzel segíti a legjobban a vajúdó nőt. Ha Ő érzi ezt, akkor testi folyamatai sokkal jobban működnek és könnyebb lesz a szülése.”

A teljes interjú itt olvasható.

Dr. Tekse István

Szülész- nőgyógyász szakorvos
www.szulesz-nogyogyaszt.hu
+36 20 472 3719.

Róbert Kórház

“A szülészet számomra kaland és örömforrás. Nincs két egyforma szülés. De ahhoz fogható öröm sincs, ahogy látom, amint egy család megszületik az alatt a néhány óra alatt. És igen, én bízom abban, hogy a természet tudja a dolgát. De az is izgalmas, hogy ott kell lenni és bármikor szükség lehet a gyors orvosi beavatkozásra.”

A teljes interjú itt olvasható.

Dr. Kovács Zoltán

Szülész- nőgyógyász szakorvos

Róbert Kórház