Szüléstörténet 176, Botond baba

Megszületett kisfiunk Botond, 17:59-kor, 5 nappal a kiírt dátum után: 3900 gramm és 55 cm tömör gyönyör!

A szülésről…

Már 42 órával korábban elindultak a hullámok és bár még nem voltak rendszeresek, nem sokat aludtam előző hajnalban. Aznap esedékes volt a CTG is, de még zárt volt a méhszáj, így hazaküldtek. Délután 18 óra körül elkezdtek rendszereződni a fájások, de még ritkák voltak ahhoz, hogy bemenjünk a kórházba, így otthon vajúdtunk a párommal. Csináltam a meditációt, hallgattam a megerősítéseket, vettem forró fürdőket, sétálgattunk, táncolgattunk, a párom masszírozta a derekam… nagyon meghitt volt az egész!

Persze semmit nem aludtunk. Végül reggel 9re bementünk a klinikára, és 2 centis méhszájnyílással a szülőszobára vittek egyből. Szépen berendezkedtünk: fények, illatok, meg minden, ami segített jobban ellazulni!

Az aktív vajúdás kb 7 órán át tartott. A lassú légzéstechnikának és a párom támogatásának hála ezt a részt egész jól viseltem. Egy gond volt, hogy az elmúlt másfél napban alig aludtam pár órát és nagyon fáradt voltam. Emiatt úgy döntöttünk, hogy adott ponton kérünk némi segítséget (burokrepesztés, oxitocin, izomlazító), hogy ne jussak el a végkimerülésig, és nagyon jól tettük!

A keményebb, tolófájásos és kitolásos szakasz az utolsó ~2 óra volt. Ekkorra már nagyon gyengének éreztem magam a kialvatlanságtól, volt, hogy két összehúzódás közt majdnem elaludtam… De a végére megjött az Erő!! Magam sem tudom, hogy honnan hívtam elő, de mikor tolni kellett, ott volt Bennem! Nem adtam fel, és végül hüvelyi úton, gátvédelemben sikerült világra hoznom a babánkat!  Utána egyből rám tették, a köldökzsinórt apuka vágta el percekkel később. Boti kb fél óra múlva már szopizott! A párom is megfogta az Aranyórában, a meztelen felsőtestére tette, egyből megnyugodott nála. Azóta is imád apukája mellkasán aludni!

A vajúdás hosszúra sikerült, mégis csodálatos élmény maradt mindkettőnk számára a szülés! És szükséges volt némi külső beavatkozás, semmit nem bántunk meg! És örülünk, hogy Téged választottunk felkészítőnknek a szülésre, mert nemcsak sok relaxációs technikával, információval lettünk gazdagabbak általad, de rugalmasságot is tanultunk, hogy ne ragaszkodjunk mindenáron az elképzeléseinkhez, amire végül szükségünk is volt!