Szüléstörténet 218, Rozina baba

A májusi személyes tanfolyamon vettünk részt, amit utólag is hálásan köszönünk!
A Tőled megszerzett tudás és sok relaxációs gyakorlás àltal a szülésem egy valódi élmèny volt!  Ha nem sajátítjuk el az a Tőled tanultakat, akkor nem így történik minden.  A férjem pedig egy sziklaként támogatott engem.

Kislànyunk aug. 7-én a Jahn Ferenc kórhàzban világra jött!

A vajúdás vasárnap este 11-kor kezdődött 10 perces enyhe összehúzódásokkal, ekkor aludni készültünk, bekapcsoltunk a tv-n zenét és nyíló virágokat, ezen próbáltam pihenni.
Hajnali 4 tájékában már éreztem, hogy ezek valódi összehúzódások lesznek, beültem a kádba kb 1 órát, ahol azonnal 5 perces 1 perc hosszan tartóak lettek. 6 óra körül jött egy nagyon erős fájás, ami hányással társult, így azt gondoltuk lassan indulnunk kell. Fél 7-kor már autóban voltunk, 7-kor a kórházban, ahol gyengültek a dolgok.
Megvizsgáltak, szűk 2 ujjnyira voltam nyitva, kaptunk egy nagyon szuper kádas szülőszobát, ctg-re kötöttek, de csak kb fél órát, ezidő alatt újra vissza állt a rendszer, majd újra hánytam.
Utána hagytak bennünket. Szabadon vajúdtam, rengeteget járkáltam, majd kádba ültem bő 1 órát, ahol a burok megrepedt, elfolyt a magzatvíz. A kádban voltam teljesen magamba mélyülve és csak a hullámokra koncentráltam.
A kád után már 4 ujjnyira voltam nyitva, újra megnézték a babát ctg-n.
És nemsokára elérkezett a kitolás, a kislányom törzsén és nyakán is volt köldökzsinór és könyökkel előre jött ki. Sajnos kicsit sérültem, de én ezt nem éltem meg rosszul.

Csodás élményként tekintünk vissza a szülésre, bármikor újra élném.
A kórhàzban dolgozók maximálisan biztosították a háborítatlan körülményeket, ritkán pillantottak be, csak ha szükséges volt.

Köszönjük Neked a tudást és a rengeteg pozitív gondolatot!