Szüléstörténet 30, Lujza baba

Vasarnap hajnalban megszuletett KISLANYunk, Lujza Tea! 🙂
Egeszseges, gyonyoru es oriasi orom, h itt van.

A szulesrol annyit, h 4 nap \”tulhordas\” utan, 23-an du megkezdodtek a joslo osszehuzodasok (egeszen addig egyatalan semmi), este 8h-kor a 8 perces osszehuzodasokat masnak veltuk (kezdo szulo;) majd 9h-tol 5 percesek lettek es elindultunk a korhazba. 10hkor beertunk, a fogadott szulesznonk vart (orvosunk szinhazban) es miutan meggyozodtek, h valoban vajudok elvegeztek nehany vizsgalatot es az ugyeletes orvos megadta az engedelyt a termeszetes szulesre (farfekves ellenere ebben a korhazban ez nagy szo, de ugy latszik megerte ismetelgetni a szulesznonknek a kivanalmunkat, mert atment az uzenet).
Minden szuperul ment, gyorsan tagultam, intenziv mehosszehuzodasok voltak es ep volt a burok, ami farfekveses szulesnel szinten fontos parameter. Valoban oriasi kulonbseg volt a hullamzasok megeleseben, ha hagytam h atmenjen rajtam es csak lelegeztem, mint amikor remegve a fajdalom ellen kuzdottem.
Sajnos a tortenet nem vegzodott teljesen felhotlenul, mert ejfel utan kiderult, h hiaba dolgozik jol a testem, a baba magara tekerte a koldokzsinort es amikor a szulocsatorna fele probalt sulyedni, a koldokzsinor megfeszult, pulzusa visszaesett. Pillanatok alatt a mutoben voltam es 0:54-kor csaszarmetszessel kivettek a kislanyt. Megertettem a fizikai akadalyat, amiert nem fordult iranyba az utolso hetekben.

Nagyon sajnaltam, h csaszarmetszes lett a vege, de halas vagyok, h a vajudas magatol indult be es \”belekostolhattam\” a termeszetes folyamatba, meg ha a vegen nem is elhettem at a termeszetes uton szulo nok felszabadito boldogsagerzetet, nem pulzalhatott sokaig a koldokzsinor, nem tehettem a mellkasomra a kislanyomat szuletese utani percekben…

Mindenesetre az is oriasi elmeny volt, amikor a mutobol kitolva a papaja kezeben lattam, aki ket kisfiu utan nagyon boldog h kislanyos apuka lett. 🙂

Koszonom a segitseget, amit nyujtottal minden teren. Sokat jelentett az erzeseimet es a gondoltaimat rendezni es most is van hova nyulni, ha bizonytalankodom.:)