Szüléstörténet 80, Kriszti és Vilmos baba

Örömmel adjuk hírül, hogy március 17-én 00:43 perckor megszületett kisfiúnk, Vilmos 3550g-al és 55cm-el. :)A születéstörténete a következőképpen zajlott:

Március 8-án be kellett már feküdnöm a Szent Imre kórházba, mert nagyon magas volt a vérnyomásom. Sajnos ez a várandósság alatt is végig jellemző volt, holott nem kevés gyógyszert szedtem rá…  Két korábbi császár mellett még így is nyitott volt az orvosom a hüvelyi szülésre, bizonyos feltételekkel (140,150/90-es szülés beindulási v.nyomással). Otthon és a kórházban is sokat relaxáltam, rendszeresen hallgattam a megerősítő mondatokat.  Tulajdonképpen a kórházban töltött idő alatt is többször mértek kiugró értéket.

16-a este extra magasra szökött fel,170-180/110-es értékeket mértek. Nem volt mese, az ügyeletes orvos az azonnali császár mellett döntött.  A történethez hozzátartozik, hogy a 2. kislányom lepényleválással született, így itt is magas volt ennek az esélye.  Érdekesség, hogy 15-étől már a Ctg-s vizsgálatok során kimutattak méhösszehúzódásokat, amit furcsállottak is, hogy nem éreztem. Valamint a műtét közben megemlítette a doki, hogy 2 ujjnyira már nyitva volt a méhszáj. Ezt sem előzte meg fájás.

Azt is a hypnobirthingnek köszönhetem, hogy 3.császár után elmondhatom, ez volt a legkellemesebb műtéti élmény, ha összehasonlítom az előzőekkel. Elfogadásban is sokat adott nekem az Örömteli szülés tanfolyam, hiszen nincs bennem egy szemernyi csalódottság sem.

Büszkék és boldogok vagyunk, Vilmos érkezésével teljes a család. 🙂

Köszönöm még egyszer Neked Réka a tanfolyamot, amit minden kismama ismerősömnek ajánlani fogok!