Szüléstörténet 1, Tiringer Judit

Amit kaptam, és adhattam gyermekemnek és az édesapjának a nagy napon, felbecsülhetetlen volt. Teljes magabiztosságot adott az, hogy az egész folyamat mikéntjét és miértjét pontról pontra megismertem, a légzéstechnikákat elsajátítottam, ezért ahogy egy „HypnoBirthing”-es, teljes nyugalommal tudtam fogadni az eseményeket.
Azt, hogy szülni készülök a párom sem nagyon hitte el, mondta is, hogy ez nem így szokott kinézni… Mosolygós szülőszoba csengetés, mosolygós hullámok közötti beszélgetések, semmi verejtékezés, semmi erőlködés. Így vártuk a kisfiunkat.
Miután a fájásmérő készülék már csak a maximumot jelezte, megkérdeztem a szülésznőmet, lesz-e ettől erősebb, de nem tudott rá válaszolni. Pontosabban azt válaszolta, hogy a „fájások” alatt ő semmit sem lát az arcomon, így fogalma sincsen, hogy mit érezhetek.
Sokat jelentett, hogy a párom végig ott tudott maradni, mivel semmilyen filmbe illő jelenettel nem kellett megküzdenie, és a drága doktorom pedig, amikor belépett az ajtón és én kedvesen üdvözöltem csak annyit mondott: Csuti, nagyon szép! Egyébként ezt a bókot kaptam végig a páromtól is. Hogy szép vagyok.
A „kitolási szakasz” alatt mindössze annyi problémám volt, hogy melegem van, aminek hangot adva mindenki nevetett. Azóta is sokat gondolok arra az estére. Tökéletes volt.

Hát, ennyit jelent egy hypno birthing-es felkészítő tanfolyam fele. És mi lehet az egész után?

Drága Réka, köszönöm neked ezt az ajándékot!