Szüléstörténet 105, Janka baba

Örömmel írok Neked, mert május 25-én reggel megérkezett hozzánk kicsi lányunk, Janka. 6 és fél óra alatt, beavatkozások nélkül, gátvédelemben, hófehér magzatmázban, a világra kíváncsian, éberen, nyitott szemmel sírás nélkül született. Azóta is nyugodt, békés, mosolygós baba. Igazi kincset kaptunk. 🙂

 

A várandósság 7. hónapjában vettem részt az Örömteli szülés tanfolyamon, attól kezdve mindennap hallgattam a szivárvány-meditációt és a megerősítő állításokat többször is. Ezzel párhuzamosan Kriston-tréningen is részt vettem. A két módszer együttesen biztosította azt, hogy mind testben, mind lélekben teljesen felkészülve várhassam kislányom születését.

Az Örömteli szülés tanfolyamon párommal együtt sok hasznos információt hallhattunk, nagyon sok megerősítést kaptunk Tőled, amiért végtelenül hálásak vagyunk. Annyira komplex volt a program, amit biztosítottál számunkra, hogy ez akár önmagában is megállta volna a helyét. Leendő szülőkként azonban igyekeztünk minden olyan eseményen részt venni, amit hasznosnak találtunk az elérhető információk alapján. Most már tudjuk, mi az, amit a barátainknak jó szívvel ajánlhatunk. 🙂

Magáról a szülés folyamatáról nem is nagyon tudok mesélni, mert számomra a vártnál sokkal gyorsabban, sokkal könnyebben zajlott a szülőszobán töltött 6 és fél óra. A végére teljes transz állapotba kerültem, csak a hullámok erejére reagálva segítettem kisbabám születését, két hullám között pedig teljesen kikapcsolt állapotban pihentem. A szülésznőm úgy engedett haza, hogy aki így szüli az első babáját, annak 5-6-7-8 gyereket kell szülnie. Azt hiszem, ez sokat elárul arról a csodáról, amit együtt átélhettünk.

Szeretném még egyszer megköszönni Neked mindazt, amit tőled tanulhattunk a szülésről, születésről. Csodálatos élményben volt részünk, amit sosem fogunk elfelejteni.

Hálával és szeretettel gondolunk Rád és családodra!