Szüléstörténet 129, Edvin baba

Örömmel írom, hogy március 19-én megszületett fiúnk, Edvin baba, 51cm, 2840gr.
A szülést végül az én és főleg a baba leletei (keringés) alapján be kellett indítani, de méhnyakrövidülés és felpuhult méhszájjal indultunk neki kb 15 órakor. A tágulás ballon és oxitocin mellett is történt, kb 3,5 óra alatt eljutottunk a kitolási szakaszig. Már kb déltől -a kitolásig – folyamatosan hallgattam a relaxációt, a megerősítéseket és elképzeltem a nyíló virágot és alkalmaztam a légzéstechnikákat. Jól tudtam alkalmazni a tanfolyamon tanultakat. Teljesen lelazultam, nagyon jól haladtunk. A szülés végén a szülésznő meg is hallgatta, mert kiváncsi volt, mi segített ennyire.

A kitolási rész kb 4 órás volt, ahol csak toltam, toltam…. plusz nyomták a babát a hasamból. Ebbe nagyon elfáradtam. A végén derült ki, hogy a baba arca fejjel más irányban volt, mint az ideális….így nem tudom, lett volna esély arra, hogy rásegítés nélkül kijöjjön.
Természetesen a szülésznő és férjem léte és jelenléte óriásit tett hozzá, hogy biztonságban érezzem magam és tényleg el tudjak lazulni.
A hazaérkezésünk után két nappal villant be a melegvízről zuhanyzás közben, hogy nem is kértem fájdalomcsillapítást. A szülés alatt egyáltalán nem jutott eszembe se! Nem is éreztem szükségét! Minden, ami a szülés természetes útján folyt – nem orvosi beavatkozás volt- az számomra teljesen természetesen elfogadható mértékű “fájdalom” volt.
A hipnobirthing szülésfelkészítő módszer hasznossága egyértelmű, nagyon örülök, hogy elmentem a kurzusodra.  További sok sikert kívánok a tanításához és ezáltal jusson el minél több nőhöz ennek a lehetősége!
Az apák jelenléte a tanfolyamon pedig szintén nagyon jó ötlet és elengedhetetlen az apás szülésekhez szerintem.
Edvin a szülést végig jól viselte a CTG szerint és azóta is nyugodtan tölti napjait.
A szüléstől féltem életemben a legjobban, de a várandósság és a szülés annyi pozitív élményt adott, amit előtte sose gondoltam volna! Nagyon boldogok vagyunk együtt!”
Köszönök mindent!