Szüléstörténet 137, Emma baba

Engedd meg, hogy elújságoljam neked, hogy május 19-én megszületett gyönyörű kislányunk, Emma!
Először is köszönöm neked a kórház ajánlást, végül is a Róbert Kórházban születem, így a férjem is megélhette velünk ezt a csodát, nekem pedig rengeteget segített az ő jelenléte.
Az Örömteli szülés program annyi magabiztosságot adott, hogy fogadott orvosra, szülésznőre már nem is tartottam igényt, így ügyeletben szültem. A szülésznők rengeteget segítettek, az ügyeletes orvossal az utolsó 20 percig nem is találkoztam.
Az egész vajúdást a  Hypnobirthing programmal csináltuk végig, ami rendkívül sokat segített. Mikor odaértünk oxitocint akartak bekötni, de kértem, hogy adjanak egy órát. A nálad tanult technikákat alkalmaztuk erre az esetre és meg is hozták a hatásukat, szépen tágultam, így semmiféle beavatkozásra nem volt végül szükség. 6-10 centiig nem telt el másfél óra sem, de akkor azért már nagy szükségem volt a férjem segítségére. Utólag elmesélte, hogy az összehúzódások között mindig azt mondtam neki, “tudod, csak az a baj, hogy én tényleg azt hittem, hogy ez nem fáj”  végül, a kitolási szakra a szülésznők kádba ültettek, így Emma vízben született, mint a filmekben, szépen lassan, gátvédelemben image.png
Biztos vagyok benne, hogy a két héttel ezelőtti meditáció is hozzásegített minket ehhez az élményhez, mert akkor úgy éreztem, nagyon mélyen összekapcsolódtunk a babámmal, és ez a kapcsolatunk a szülés alatt is végig megmaradt, együttműködtünk.
Hálásan köszönöm még egyszer a sok segítséget, minden barátnőmet hozzád fogom küldeni!