Szüléstörténet 165, Máté baba

A 38. héten pont egy szerda esti időpontunk volt terhesgondozásra ahová már úgy mentünk mintha készülődne valami (és a nyákdugo is tavozott mèg előző este). Az orvosunk azt mondta, hogy úgy tippeli a héten baba lesz, a tágulás 1 centi volt.

Hazamentünk majd este 10 körül már erősebben éreztem azt a “valamit” és a testem is tisztulásnak indult minden irányból :)) Férjem folyamatosan tette a kandallóba a fát, én hol a meditációt, hol a relaxáló zenèt hallgattam, gyakran tusoltam és olyan érzésem volt, hogy nem éri meg elmozdulni a wc mellől. Végül hajnalban úgy döntöttünk útnak indulunk ami kb fél óra volt, de azért tartottunk is tőle, hogy ezek még nem olyan fájások és majd “hazazavarnak”. Közben megàlltunk egy benzinkúton, hogy férjemnek a hosszú vajúdásra vegyünk szendvicseket ahogy a szülèsznőnk kérte.. 🙂 Itt azèrt már erősen gondolkodtam hogyan fogok két lábon feljutni a 2. emeleti szülèszetre, mert a “valamit” még erősebben éreztem.

Végülis lassan, de biztosan feljutottunk, fèl 6 volt mikor bekopogtunk a szülèszetre és megszeppenve mondtam, hogy szerintünk szülni jöttünk. Az ügyeletes nem túl nagy kedvvel tessékelt a vizsgálóba, de miután megvizsgált sikítva hívta a fogadott orvosom, hogy azonnal induljon, mert “8 centi papírvékony”.

Minket beküldött egy szülőszobába és mondta, hogy a szülésznőm már biztos nem ér ide, örüljünk ha az orvos igen. Itt eltelt kb negyed óra amíg magunk voltunk és akkor már úgy éreztem ha nem jön valaki a férjem kezébe csusszan ki a baba. A doktorunk tényleg nagyon hamar beért, de néhány percig csak döbbenten szemlélt minket a férjemmel és sajnos be kell vallani, hogy nagyon feszült volt a légkör a szülèsznő hiánya miatt és arra kértek ne nyomjak, lélegezzem el az ingert..végül 6kor befutott a szülèsznőm és a légkör egyszerre megváltozott, mindenki fellélegzett és negyed óra múlva már rajtam volt a kisfiunk.

Nekem szülés közben nehèz volt a kitolási légzésre figyelni, de férjem folyamatosan adta az instrukciókat a légzés kapcsán, a doktorèk meg is jegyezték, hogy szeretnék felvenni maguk mellè 🙂 A zárójelentés szerint 3-5 perces fájásokkal érkeztünk (megfogadtuk  vagyis inkàbb ellestük tőled az inkább 5 perccel később taktikát).

A szülés a vágyottak szerint, mindenféle fájdalomcsillapítás nèlkül, gàtvédelemmel történt.

Két hónapot igazából a szülésre felkészülés tette ki, reggel és délután csináltam a szivárvány meditációt, házimunka közben és az üresjáratokban szólt a megerősítések szüléshez, este pedig a relaxáló zenét hallgattam. Megjegyzem nem találtunk semmi hozzàfoghatót ami úgy megnyugtatná a babát mint ez az összeállítás, az éjszakai szopizások elmaradhatatlan kelléke 🙂

A vajúdás éjjelén csak az járt a fejemben, hogy szülèsemet ràbízom a babámra és a testemre.

Nagyon köszönjük, hogy részt vehettünk az Örömteli szülés tanfolyamon, egyéb szülèsfelkészítőre nem jutottunk el, de tényleg nem volt rá szükség. Csodás vagy, hogy a szerdai meditációkkal is segíted a felkészülést