Szüléstörténet 168, Sebestyén baba

Szerettem volna kifejezni a hálámat feléd, mert csodálatos szülésélményben volt részem, hála a tanfolyamnak és a felkészülésnek.

A tanfolyam után igyekeztem minden nap elvégezni a szivárvány meditációt és hallgatni a megerősítő mondatokat. Emellett részt vettem néhány közös meditáción is Zoom-on keresztül. Őszintén, elég maximalista voltam magammal szemben, és ott voltak a kétségek, hogy hogy tudom majd végig csinálni élesben, de aztán mindig arra gondoltam hogy itt vannak a kezemben az eszközök arra, hogy mégis úgy történjen minden, ahogy elképzeltem. Így egy csodának éltem meg az egész folyamatot és most is rendkívül hálás vagyok a férjemnek, Neked és ennek a módszernek, a kórházi ügyeletes orvosnak és szülésznőnek, de legfőképpen a testemnek, hogy így tudott működni.

Május 15-én hajnalban pisilés után vérzést tapasztaltam majd nem sokkal később elkezdődtek az összehúzódások, de még enyhébb görcsökként. Meghallgattam a szivárvány meditációt, tudtam hogy amíg lehet pihennem kell, ki kell használni az időt. Reggel felhívtam a szülésznőmet, hogy mi a teendő ő azt mondta mindenképpen menjünk be a kórházba, ha vérzés is van, nézzék meg. Csináltak egy ctg-t, megvizsgáltak 2 cm-re nyitva volt a méhszáj, de hazaengedtek, mert még nem volt annyira aktív a vajúdás.

Otthon egész nap a légzés és a megerősítő mondatok segítségével, nyugalomban tudtam vajúdni. Figyeltem, hogy egyek, igyak eleget, tartalékoljam az erőmet. Az összehúzódások szépen jöttek sorban, közben mindig koncentráltam a nyíló virág képére és a léggömbre, hogy a méhizmaim végezzék a dolgukat. Este 6-7 körül a szülésznőm javaslatára beültem egy kád vízbe, a fürdőszobában sötét volt és gyertyát gyújtottunk. Ez is megtette a kellő hatást. Ez után már éreztem, hogy menni kell. A kórházba érve már tolófájásokat éreztem, miután megvizsgáltak kiderült hogy 8 cm-re nyitva van a méhszáj és a vizsgálat után el is pattant a burok, elfolyt a magzatvíz. A szívhang rendben volt és nemsokára eltűnt a méhszáj, jöttek az igazi tolófájások. A szülésznőm mondta hogy milyen pozícióban legyek és a baba egyre lejjebb jött a szülőcsatornán. Ami nehéz volt az, hogy a Sebi feje többször visszacsúszott, nem akart átjutni egy ponton, de aztán sikerült, túljutni ezen az akadályon is. Folyamatosan figyeltem befelé, légzésemre. 23.24-kor született meg Sebestyén gátvédelemmel 4140 g-mal (35 cm-es fejkörfogattal) és 58 cm-rel. Ami számomra csodával határos volt, hogy egy sérülés nélkül sikerült a kitolás, nem kellett semmit sem varrni utólag. Amit még hozzátettem az általad tanultakhoz, egyfajta mantra: “Hatalmas vagy”, hogy úgy tudjak tágulni, ahogy a babának szükséges. A gyermekágyi időszak alatt a regenerálódás is nagyon szerencsésen alakult.

Még egyszer nagyon köszönöm, amit Tőled tanultunk és hogy ilyen módon élhettem meg a vajúdásomat és szülésemet, Nélküled biztos nem így sikerült volna.