Szüléstörténet 188, Emma baba

Hosszas várakozás és sikertelen próbálkozás után természetes fogantatással, természetes és csodálatos szülésélménnyel megszületett a mi kis szivárványbabánk, Emma.
A Férjemmel a januári Örömteli szülés tanfolyamon vettünk részt. Március közepére voltunk kiírva. Azóta is rendszeresen gyakoroltam, készültem a szülésre.
A 41.-ik héten az éjszaka folyamán elfolyt a magzatvizem. Teljesen nyugodt voltam, a kocsiban a kórház felé is folyamatosan csináltam a légzést és a meditációt. A mostani járványügyi intézkedésekre való tekintettel át kellett mennem a gyerekágyas osztályra, amíg a vajúdás teljesen be nem indult. Sajnos ez egyet jelentett azzal, hogy olyan szobába kerültem, ahol 4 fő volt egy szobában és a férjem csak látogatási időben lehetett bent mellettem. Már az elején egyeztettem a szülési kívánságaimat a szülésznővel.
A férjem velem volt csodálatos volt a szülés, teljesen át tudtam adni magam a meditációnak, vizualizációnak, ilyenkor érezhetôen kisebb volt a fájdalmam. Főleg a labdán ültem vagy sétálgattam. Volt hogy lefektettek az ágyra, de akkor sokkal erősebbnek éreztem a fájásokat, így alig vártam, hogy újra a labdára ülhessek.Végül 5-6 órás vajúdás után csináltak egy vizsgálatot, mert ekkor már nagyon erős fájásaim voltak. Sajnos a mellettem fekvő lány elég zavaró volt és a személyzet felől is sok megzavarás volt, így sokszor kizökkentettek.
Mikor mondta a szülésznő, hogy 5 cm-nél tartok és így lassan át mehetek a szülőszobára, becsuktam a szemem, felhangosítottam a meditációt és csináltam a nyíló virág vizualizációt. Körülbelül 10-15 perccel kesôbb úgy éreztem tólnom kell. Megkértek, hogy gyorsan hívjam a férjemet, hoztak egy tolószéket és áttoltak a szülőszobára. Ott újra megvizsgáltak, ekkor már 9cm-re voltam kitágulva. Mondtam a szülésznőnek, hogy állni szeretnék, mert nem volt kellemes feküdni. Folyamatosan jöttek a tolófájások. Az első tolófájástól számítva 17 perccel később a kezemben tartottam Emmacskát.
Sokszor elképzeltem a fájdalomcsillapítók nélküli természetes szülést a várandósságom alatt és neked és az Örömteli szülés tanfolyamnak köszönhetően meg is tudtam valósítani és csodás szülésèlmennyel gazdagodtunk. Szívünk minden szeretetével szeretnénk megköszönni a tanfolyamot és azt a rengeteg használható tudást amit megosztottál velünk.