Szüléstörténet 19, Remetei Filep Zsuzsanna, 2012. november

Anna Sára születése épp olyan békésen, nyugodtan történt, mint az erre való 9 hónapos várakozás. Az első gondolat, ami engem a hipnoszülés módszerből megragadott, hogy a félelem szüli a fájdalmat, így a legjobb, ha nem félünk a szüléstől.
Különleges alkalom volt ez a szülés, hiszen nem csak Panni apukája, de elsősorban a saját apukám is jelen volt, hiszen a több mint 40 éves szülészeti tapasztalata a választott orvosom segítsége mellett nem lehetett más, mint megnyugtató. Persze lehet mondani, hogy így könnyű, de a hipnoszülés módszere az apai gondoskodás mellett biztosan hatott rám.
Emlékeim szerint a fájdalomhullámok közti időszakokat, amik nyilván csak percek voltak, átaludtam, végig nyugodt és csendes várakozással telt az éjszaka. A felkészülés alatt tanulandó légzéstechnikákat bár egyáltalán nem tudtam alkalmazni, annak menetét ismerve, igyekeztem lassan lélegezni, és azt hiszem sikerült is magamhoz képest lelassulnom. Bár hiába képzeltem el több tucatszor a nyíló rózsa filmjét, ez sem hozta meg a remélt gyorsabb tágulást, a nyugalmam mégis megmaradt. A módszer tehát -ha nem is részleteiben, de összességében Panni örömteli születését segítette.