Szüléstörténet 196, Vili baba

Május végén megszületett Vili fiunk, egészségben.
Szeretném megköszönni Neked, hogy felkészítettél minket a “szüli bulira” és a kis Cuki érkezésére!
Az egyik legfontosabb amit tanultunk az örömteli szülés tanfolyamon, hogy hogyan dolgozzunk össze a szülés alatt. Szuper volt, ahogy a férjem a szilárd támaszom lett, aki figyelt rám és segített, mert mindennel képben volt. Én ettől  biztonságban éreztem magam és csukott szemmel tudtam lélegezni, majd megpihenni a hullámok között. Ami nagyon kellett, mert igen intenzív érzés volt fájdalomcsillapítás nélkül a szülés.
Az is hasznunkra vált, ahogyan felkészítettél, okosan alkalmazkodtunk a szituációhoz, és nem ragaszkodtunk görcsösen az elképzeléseinkhez.
Volt fogadott szülésznőnk, aki ismerte a szülési tervünket, így a lehető legtermészetesebb szülésre készültünk. Nem mellesleg nagyon örült, mikor megtudta, hogy hypnobirthing tanfolyamra jártunk.
Ami változtatott a terven, hogy már a vajúdás alatt voltak jelei, hogy a köldökzsinór rácsavarodott Vilire, mert a legtöbb jó gravitációs pózban esett a szívhang. Szerencsére rengeteg más pózt ki tudtam próbálni és a nagy labda is segített. Viszont a köldökzsinór nagyon nehezen lazult, engedett, ezért egy kis oxitocin segítséget kaptam és a kitolási szakaszt is megnyújtottuk. Miliméterről miliméterre jött Vili és bár egy kezdődő repedés miatt két öltésnyi metszésre is sor került, végül hüvelyi úton meg tudtam szülni. Mindannyiónknak katartikus volt, mikor Vilit rám rakták.
Boldog vagyok, hogy sikerült együtt végigcsinálni, még ha nem is így terveztük.
Köszönöm hogy ennek Te is részese voltál lélekben! Többször gondoltunk Rád, mert nagyon sokat adott a tanfolyam és a szülésfelkészítő meditációk.