Szüléstörténet 206, Olivér baba

A férjemmel az áprilisi örömteli szülés tanfolyamon vettünk részt. Azt követően rendszeresen gyakorlatam a relaxációkat, a légzést és mindent, mert nagyon fontosnak találtam.
Kisfiunk, Olivér június 1-jén született meg. A szülés nem egészen úgy alakult ahogy elterveztük, de ennek ellenére egy nagyon pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak.
Június 1-jén hajnali 1 órakor arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz. 2 óra körül értünk be a kórházba, ekkor már 2 ujjnyira ki voltam tágulva. A vajúdás alatt végig kettesben lehettünk a férjemmel és többféle vajúdási pozíciót is kipróbálhattunk. A legjobb a zuhany alatt volt, ott teljesen el tudtam lazulni. Rengeteget segített a tanfolyamon tanult befelé fordulás, a légzéstechnika, a nyíló virág vizualizálása és a páros gyakorlatok is. Volt az elején volt egy pillanat amikor bepánikoltam és nem figyeltem a légzésre, de a férjemnek köszönhetően vissza tudtam térni. A különbség ég és föld volt. Ezeknek köszönhetően mindössze pár óra alatt (reggel 6 óráig) teljesen ki is tágultam. A szülésznő nagyon megdicsért minket, hogy milyen ügyesek vagyunk és mennyire jól tudunk csapatként együttműködni.
Sajnos 2 óra alatt sem sikerült a kitolás ezért felmerült, hogy probléma lehet, így sürgősségi császárt javasoltak. Később kiderült, hogy a császár valóban indokolt volt, mert Olivér feje rosszul illeszkedett a szülőcsatornába, így természetes úton nem tudtam volna megszülni.
A császár során mindenki nagyon kedves és figyelmes volt, szerencsére a felépülés is gyorsan ment.
Nagyon hálásak vagyunk neked, rengeteget adott nekünk a tanfolyamod és a szülésfelkészítő meditációk is😊