Szüléstörténet 205, Maya baba

Februárban vettem részt az Örömteli szülés tanfolyamon és aztán folyamatosan gyakoroltam a légzést, a relaxációkat és a hálát is.

Május 26-án reggel 8:30-kor nagyon pici vért fedeztem fel amikor kimentem a mosdóba ès a fájások a visszajöttek. Nekem màr régòta voltam jósló fájások. Akkor még csak azt gondoltam “ Vègre, talàn a napokban ebből lesz valami”. Még reggelit csinàltam a konyhàban, majd 2 kisebb meditációt, mint mindig. Reggel 10 òràra volt időpontom a nőgyógyászhoz. 9:30-kor màr erősödtek a fájások. Màr jòl beleszurkált a hasamba. Akkor màr biztos voltam benne, hogy eljött az idő. Nagyon örültem.
Az orvoshoz érve mondtam mi a helyzet. Amikor megvizsgált nagyon meglepődve közölte, hogy màr 4 cm-re nyitva a méhszáj. Még az öltöző fülkébe is utánam jött és kérdezte, hogy hát én ezt hogy nem éreztem. Nem voltam fájásaim? Ő ilyet első szülésnél ritkàn làtott.
Közben hirtelen elkezdtem vérezni, kiírt dátumot is màr túlléptem, kevesebb volt a magzatvíz, a várandósságom sem volt komplikáció mentes ezért mentővel vittek be a kórházba.
Férjem kb 30 perc múlva érkezett. Kórházban 10:30 -11h között màr 6 cm volt nyitva a méhszáj. Bekapcsoltam egy meditációs zenét, lehúztam a redőnyöket lélegeztem és vizualizáltam. Innentől kezdődött a szüli buli. Szülésznő vègig egyedül hagyott minket mert làtta, hogy boldogulok. A vége felé màr nehèz volt tartani a fókuszt.
A kitolási szakasz ment nekem nehezebben. Magára a tágulási szakaszra felkészültem fejben, lélekben, a kitolási szakaszra valahogy nem eléggé. Nehezen fért bele a fejembe, hogy hogyan is tudna belőlem kiférni egy baba. Végül arra gondoltam , ő eddig milyen ügyes volt ès mekkora utat tett meg. Most rajtam a sor.
Végül dèlutàn 17:15 perckor született meg Maya hüvelyi úton, fájdalomcsillapító és egyéb gyógyszerek nélkül gátvédelemben.
Férjem vègig mellettem volt és segített. Ő vágta el a köldökzsinórt is.

Hihetetlen volt megélni ahogy ez az erő tombolt bennem. Minden úgy történt ahogy szerettem volna. Nagyon szèp szülésélményben volt részem. Ezt köszönhetem a felkészítésnek is!
A tanfolyamot receptre írnám fel minden várandós nőnek.