Szüléstörténet 230, Lili baba

Ha ezt mondhatom, valóban örömteli volt a szülésem. 🙂 Végül magán kórházban szültem, fogadott orvossal és szülésznővel, valamint a dúlánk és a férjem volt még jelen, hogy segítsék a folyamatot. A legelső jeltől, hogy elpukkant a magzatburok 13 óra alatt minden beavatkozástól mentesen és gátsérülés nélkül született meg a kislányunk. Olyannyira beavatkozás mentes volt a folyamat, hogy még branült sem kaptam, ami miatt nagyon boldog vagyok.
Sajnos a magzatvíz mekóniumos volt egy picit, pár órával a kórházba érés után, így CTG-re kerültem. Bár még így is ameddig elért a kábel ott szabadon tudtam mozogni, főleg labdán ülni. A lazítás, illetve a légzőgyakorlatok, amiket a tanfolyam óta is gyakoroltam nagyon hasznosak voltak. Már nem mindig sikerült elképzelni a virágot, de a légzés az végig ment. 🙂 Illetve a megerősítéseket is sokat hallgattam, ami sok erőt adtak a folyamat közben.

Összességében, nagyon szép (és nagyon fájdalmas) folyamat volt a szülésem, amihez biztosan hozzájárult a tanfolyam által támogatott tudatos felkészülés is. :