Szüléstörténet 47, Éda baba

Végre eljött az idő, hogy megírhatom ezt a levelet azzal a hírrel, hogy november 13-án vasárnap megszületett kislányunk, Éda. Szeretnénk Neked megköszönni mindent, amit a tanfolyamon átadtál nekünk!

A mi szüléstörténetünk a következő: 7 hónapos várandós voltam, amikor a férjemmel részt vettünk a Hypnobirthing képzésen. Nagy várakozással érkeztünk, mivel a 13. hét óta kapcsolat analízist is gyakoroltam hétről hétre, és ezt a harmonikus 9 hónapot szerettem volna egy szép apás szüléssel megkoronázni. Nagyon élveztünk minden alkalmat, amellett, hogy napról napra magabiztosabbak lettünk. A “mindenben kockázatot látó” férjem a szülés napjára átváltozott egy nyugodt-, a felesége érzéseiben és érzeteiben megbízó apajelöltté.

Amikor egy nappal a kiírt dátum előtt, 9-kor vacsora közben elkezdődtek a 10 perces fájásaim, teljes nyugalommal vettük tudomásul, hogy “na, akkor ma szülünk”. Éjfélig megnéztünk egy vígjátékot, melynek a zárómondatát követően hirtelen 3 perces kontrakciók követték egymást. Elindultunk a kórházba, útközben relaxációs zenét hallgattunk. Egy magán intézményt választottunk fogadott orvos nélkül, mivel a szemlélet, miszerint a természetes szülést pártolják, mindenkire jellemző. Az ügyeletes doktornő megvizsgált, majd burkot repesztett, mivel már 2 ujjnyira nyitva volt a méhszájam. Ezt követően – a légzésemre mindvégig figyelve- vajúdtam labdán, franciaágyon, állva, majd kádban is. Ez utóbbi kicsit lelassította a vajúdást, viszont egy kis erőt nyerhettem. A férjem végig nyugalommal és támogatva ült mellettem, jó volt ezt látni. Fél 8kor felajánlották az oxitocint, mivel eléggé el voltam fáradva, és még 1-1.5 órát jósoltak a születésre. Azonban én ezt visszautasítottam, mondván, itt mindjárt baba lesz. Váltottam guggoló pozícióba, jöttek is a tolófájások , majd fekve ugyan, és sajnos egy kisebb (de elhagyhatatlan) gátmetszést követően 7:44-kor megszületett a kislányunk.

Lámpák nélkül, reggeli természetes fényben, és csak a szülésznő és a doktornő jelenlétében, mivel a személyzet csak későbbi jelenésre készült. Édát azonnal megkaptam a hasamra, elkezdődött a hármunk aranyórája, és a közös, új életünk.

Köszönjük Neked, hogy felkészítettél bennünket a Nagy Napra!