Szüléstörténet 53, Méryné Papp Dóra

Nem teljesen úgy sikerült megvalósítanom a szülést ahogy terveztem,de szeretettel megosztom veletek ezt a csodálatos élményt.

Amikor megtudtam, hogy várandós vagyok,annyi “rém” történetet hallottam,olvastam a szülésről,hogy biztos voltam benne, programozott császárt szeretnék.

Egy barátunktól hallottam a Hipnoszülésről. Minél többet mesélt róla nekem, engem annál jobban érdekelt miről is van szó.. Elkezdtem utána nézni mi is ez pontosan. Elolvastam a könyvet is, megnéztem a szülés videókat es akkor úgy döntöttem, hogy elmegyünk a tanfolyamra, es én is így akarok szülni.

A párommal megbeszéltük már az első pillanatban,hogy nem lesz bent, ő rosszul van mindentől én pedig nem szerettem volna hogy lásson ott bármit is. Együtt jártunk a tanfolyam összes alkalmára. Egyre jobban bizonyosodtam meg arról, hogy igen, ez az amit én szeretnék, és ő is úgy döntött szeretne bent lenni velem. A tanfolyam alatt minden nap többször relaxáltam, elképzeltem, hogy milyen lesz a szülés, és hogy én hogyan is szeretném.

Sajnos 4 héttel a szülés előtt magas vérnyomást állapítottak meg. Gyógyszert kellett szednem de így is volt hogy magasabbat mértem a kelleténél… Ekkor is a relaxáciot használtam fel vérnyomásom kordában tartásánál. Ahogy tanultuk elképzeltem, hogy 140/90 alatt marad hisz ez az ideális nekem. Sikerült 🙂

Szerettük volna ha karácsony előtt születik Hanna és hármasban tölthetjük otthon a Szent estét.

18-án az esti relax alkalmával elképzeltem, hogy 1-2 napon belül beindul a szülés, átéltem minden pillanatát ahogy én kepzeltem el.

Másnap délelőtt elkezdett szivárogni a magzatvíz de a fájások nem jöttek. Pihentem es relaxáltam. Este fél 8-ra bementünk a kórházba, másfél ujjnyira volt kitágulva a méhszájam de fájásaim nem voltak. A szülőszobán töltöttük az éjszakát. Másnap reggel 8-kor kaptam a méhszájamhoz egy tablettát amitől tágulnom kellett volna, ez semmit nem hatott..Elkepzeltem hogy nyílik a méhszájam, gyakoroltam a lufis légzést..Beültem a kádba,meleg vizet engedtem a pocakomra hallgattam a zenét es elmélyültem magamban, vártam a fájásokat. De még mindig nem voltak és nem tágultam. Lassan egy napja szivárgott a magzatvíz nem várhattunk tovább, oxitocint kezdtek adagolni. Nem használt kis mennyiségben,nem tágultam attól sem. Burkott repesztettek 14:30 körül.. Innentől felgyorsultak az események, beindultak a fájások amit nehezen bírtam a fáradtság miatt.. Orvosammal (Dr. Kelemen Csabával) a császár mellett döntöttünk. Várnunk kellett a műtőre, rángógörcseim voltak és elaludtam a fájások között annyira kimerültem. 15:00 körül készen állt a műtő. Még egyszer megvizsgáltak mielőtt bevittek volna a műtőbe. Teljesen készen állt a méhem a szülésre. Kitagultam egy óra alatt 5 ujjnyira, es elsimult a méhszájam. Itt az idő a szülésre mondta az orvosom és döntött, nem lesz császár, és bíztatott hogy meg tudom csinálni. Hát összeszedem magam. Szülésznőm és dokim segítettek, hogy mikor pihenjek es mikor vegyek nagy levegőt és nyomjam lefelé a babámat. Párom fogta a fejem és a kezem, dicsért, hogy ügyes vagyok és diktálta a tempót..

December 20.-án 15:48-kor megszületett Hanna, gátvédelemmel.

A köldökzsinórt a szerelmem vágta el, Hanna nem sírt,csak nézett a gyönyörű kis szemeivel amikor rám tették. Egy órát tölthettünk el hármasban hatalmas boldogságban.

Nagyon köszönöm Szerelmemnek hogy mellettem volt, egy percig sem hagyott egyedül,támogatott végig mindenben. Boldog vagyok hogy osztozhattam vele a szülés örömében.

Hatalmas köszönettel tartozom orvosomnak Dr Kelemen Csabának,hogy tudasával segített minket ,bízott bennem,és végül hitte es tudta,hogy meg tudom szülni kisbabánkat. Végtelenül hálás vagyok, hogy nem “engedte” hogy a fáradtság miatt a császárt válasszam. Kelenvölgyi Anikó szülesznőnknek hogy egy napon keresztül mellettünk volt. Szeretetével es tudásaval segített es biztatott minket. Tökéletes volt minden, nagyon boldog voltam hogy meg tudtam szülni a kisbabánkat.

Nem vajúdtam csak fél órát, utána belecsöppentem azonnal a tolófájásokba ezt nagyon bánom,mert nem tudtam relaxálni közben.

Hálás vagyok neked Réka, hogy megismertetted velünk a Hipnoszülés módszerét, és ezzel teljesen megváltoztattad a véleményem a szülésről. Köszönöm hogy számíthattam rád, bármi kérdésem volt, vagy segítségre volt szükségem. Nyugodtan álltam minden vizsgálathoz a várandóssagom alatt, a magas vérnyomás se fogott ki rajtam mert az általad tanultakat alkalmazva tudtam hogy minden rendben lesz.