Szüléstörténet 62, Vasné Budaházi Judit

Nagy boldogsággal töltött el minket,amikor Nándor fiúnk 2017.febr.21.-én hajnal 4:07 perckor megszületett. Felejthetetlen élmény marad számunkra, amint Nándi rácsodálkozott a világra,keresve anya tekintetét.

Szülésem után többen kérdezték: “Milyen volt, hogy élted meg?”Egyetlen szó jutott eszembe, mégpedig az hogy örömteli szülésem volt, olyan amilyet szerettem volna.

Szülöotthonban szültem, egy bàba, asszisztense, és férjem segítségével.

A 40. hèten saját kèrèsemre csináltak egy hüvelyi vizsgálatot, kívàncsi voltam hol tartok. A vizsgálat közben távozott a nyàkdugó. Gondoltam akkor kèsöbb el is kezdődik a vajúdàs, már annyira vàrtuk a babànkat. A vàrakozàs nehèz! 🙂

Azon a héten elkezdtem inni màlnalevèl teàt, ami segít a mèhösszehúzódàsok beindítàsàban (szülés utàn is iható, hamarabb húzódik vissza a mèh). Sètàltam sokat is emellett.

Aztán 40+5 napra mentem a következő vizsgálatra, itt szintén volt hüvelyi vizsgálat. A bàba mondta kb.egy ujjbegynyire vagyok kitágulva, vàrhatok még 🙁

Aznap este elmentünk vacsizni a férjemmel. Már éreztem hogy valami más, enyhe menstruációs fàjdalommal. Indultunk is,amint felálltam a székről elfolyt a magzatvíz. Amerikai filmre emlékeztető 🙂 Mèg hiteles is, hiszen Texas államban èlünk. Este 7 óra körül történt ez. 1 órára rá elkezdődtek a gyenge menstruációs jellegű fàjdalmak. Egyre erősödtek, ès ami sokszor eszemben volt az Rèka szavai. “Kèpzeld el a mèhet körülvevő izmokat” -ès én úgy éltem meg,hogy elképzeltem, ahogy mèhem munkálkodik, és segíti a babánk megszületèsèt. Eléggé megtervezetten csináltuk a felkészülést, a hipnoszülès technikákat gyakoroltuk napi rendszerességgel. Viszont amikor vajúdni kezdtem, inkább magamba fordulva esett jobban. Párom hűségesen támogatott, de Ő kimaradt az otthoni vajúdásom nagy részéből.

Sokat hánytam, ment a hasam, a szervezetem tudta mit csináljon. Nèmi vèrzèsem is volt. Felhívtuk a bábát, hogy a mèhösszehúzódások egyre gyakoribbak, max. 30-50 másodpercig tartóak. Mondta menjünk be 1 óra múlva, ez volt hajnal 2:15-kor. Nem sokkal rá, èn már tolófájásokat èreztem. Izgultunk hogy kocsiban szülés lesz-e. 3:15-kor megérkeztünk a szülőotthonba, egy gyors szívhang mérés, és már feküdtem az ágyra. Nagyon jó kezekben voltam, a bàba biztatott, és segített ellazulni, melegvizes pakolást alkalmazva gátvèdelemmel sikerült szülni. Egy picit szakadtam meg, amit meg sem éreztem.

4:07 perckor Nándi fiúnk megszületett 🙂

Tudatosan készültem fiúnk érkezésére, párommal együtt a babavárás,a várandósság 9 hónapja szép emlékeket hagy bennem felidézni. Terhes jógàra jártam, amikor tudtam mozogtam, és még egészségesebben ettem mint előtte, hiszen terhességi cukorbetegségem volt. Olvastam sokat a szülésröl, többek között a “Szülés ahol én írànyítok” című könyvet is.Elsőre nem gondoltam hogy elmélyítettem magamban a tudást, így jobban utànàjàrva, megtaláltam Kuharcsik Rèkàt és a hipnoszülès felkészítő tanfolyamàt. 1 hónappal a kiírt dátum előtt kezdtem el, online tanfolyamként. Mindennap gyakoroltam, szükséges is a rendszeresség hiszen így jobban elmélyíthetjük magunkban a technikàkat és a kapcsolatot is a babànkkal. Sok-sok technika közül nekem a szivárvány relaxáciò, alvó lègzès, vizualizàció volt hatásos, és gyakran emlékeztem Rèkai szavaira, amit a tanfolyamon ismètelgetett.

Szívből köszönöm Neked Rèka, hogy a relaxációs technikákat elsajàtíthattam, ès egy könnyed, szép szülésre emlékezhetek vissza. “

Köszönöm Rèka az együttműködésed, és kedvességed!

Üdvözlettel

Vasné B. Judit