Szüléstörténet 86, Anna baba

A mi közös történetünk elmesélése elött annyit szeretnék bevezetésként elmondandani hogy a hipnoszülés nem most segített először nekem/nekünk. Ugyanis Annának már van egy bátyója Dániel akinek a születéséhez Réka készített fel. És most Annával való terhességemkor is felkerestem Rékát és egy két meditáción részt vettem nála és még egy egyéni konzultáció segített abban hogy amit az előző szülésemnél esetlegesen nem jól/nem olyan intenzitással alkalmaztam azt átbeszéltük.
Anna babánk születésének története sokkal rövibebbre sikerült mint azt valaha álmodhattam volna. Az első gyermekkemel Dániellel ugyanis 11 órát vajjúdtam és csak álmodni mertem hogy akár 3 órával rövidebb vajjúdás lesz Annával! De ne szaladjunk ennyire előre kezdem az elején.
Amikor július 24.-én este lefeküdtünk aludni nem sejtettük hogy ilyen furcsa éjszaka elé nézünk. Ugyanis a család összes tagja nem tudott aludni mintha megéreztük volna azt hogy Anna érkezni fog rövid időn elül. Az első hullámokat hajnali fél5kor kezdtem el érezni. Akkor még csak barátkoztam az érzéssel,de ösztönösen a tanult és begyakorolt légzéstechnikát vettem elő minden hullám jelenléténél. Egészen reggel 6ig pihentem hiszen nem sokat aludtunk az éjszaka és mivel tudtam hogy ezek valós hullámok így probáltam az energiáimmal spórolni.(az első szülésemből tapasztalván ha hosszúra nyúlik a vajjúdásom akkor oda jócskán kelleni fog energia) De azért a páromnak még hajnalban jeleztem hogy ezek valószinű hogy a szülés jelei (párom anno Dániel fiúnk születésénēl is bent volt végig és segített és támogatott mindenben amire ott akkor szükségem volt. Úgyhogy nem volt kérdés most sem hogy ott a helye mellettem a szülőszobán).
7 óra magasságában aztán felhívtam elsőként a szülésznőmet Kelenvölgyi Anikót aki annó Dani születésénél és elötte a terhességem alatt mindenben segített nekem. Ő az a szülésznő aki ismeri a hipnoszülés módszerét és elfogadva azt tiszteletben tartja amit a módszer és egyben a kismama kíván! A szülésznő tanácsára elindultunk a Szent Jánoskórházba hiszen már 5 percesekké váltak a hullámok. Az úton odafele felhívtam aztán az orvosomat is aki maximális odaadással és figyelemmel megnyugtatott afelől hogy ő is elindul a kórházba és ott találkozunk. Őt Dr. Hajdinák Adriennek hívnak és ő is mint a szülésznőm ismeri és elfogadja a hipnoszülés módszert. Reggel 8kor már ott voltunk a Szent Jánoskórház szülészetén.
A szokásos metódusa volt az egésznek. Amig felvették az adataimat aközben ment a ctg is és ahogyan jöttek a hullámok én alkalmaztam a légzéstechnikát és itt már a vizualizációt (méhszájam megnyilik ahogyan a hosszanti és a kereszt izmok dolgoznak és a rózsa bimbó ahogyan nyilik) is elővettem. Az első vizsgálatnál Anikó a szülésznőm megállapìtotta hogy két újjnyira vagyok kitágulva és érezte Anna buksijàt is. Aztán kaptam egy beöntést. Körübelül 9 óra volt amikor bementem a nekünk előkészített szülőszobába ahol már párom kipakolta a holmijainkat és várt engem. Én is előkészültem a relaxációs zenéket elkezdtem hallgatni amik Rékától voltak és anno az első szülésemnél is segítettek megteremteni egy nyugalmat a szülőszobán.
Aztán megérkezett az orvosom, megvizsgált és 9:35kor burkot repesztett. És innentől kezdve nagyon felgyorsultak az események. A hullámok erősödni kezdtek és próbáltam uralni a helyzetet és befelé fordulni. Körülbelül 10 óra magasságában egy olyan hatalmas erejű rosszullét/hányinger jött rám hogy csak azt éreztem hogy ezt nem bírom!Mondtam is a szülesznőmnek hogy nagyon nem vagyok jól és hogy segítsen. Ekkor Anikó a szülésznőm csak ennyit mondott: “Andi akkor szülünk!” Én ezt akkor hitetlenkedve fogadtam! Ugyanis összesen ha egy háromnegyed órája lehettem a szülőszobán és az első szülésem élményeiből táplálkozva nem akartam elhinni hogy már a kitolási szakaszba léptünk Anna babával! És igen! Anikó hívta az orvosomat és mindent előkészített Anna érkezésére. A kitolási szakasz is nagyon gyorsan lezajlott összesen ha 15 percig tarthatott. Amikor is Anna 10 óra 35 perckor megérkezett közénk! Pontosan egy óra telt el a burokrepesztés óta. Tehát összesen egy órát vajjúdtam intenziven Annával! A szülésznőm Anikó és az orvosom is nagyon meglepődve gratuláltak nekünk! Én szintén el sem akartam hinni és csak titkon reméltem a terhességem alatt hogy egy sokkal könnyebb és gyorsabb szülésem lesz Annával.

Hiszem és tudom azt hogy nagyon sokat segített az hogy Rékával átismeteltük az alapokat hiszen a vizualizáció (és az előző szülésemnél ennek a hiánya okozhatta azt hogy lassabban zajlott le a szülésem)az aminek a segítségével ilyen gyorsan értük el a méhszáj megnyilását.
Összességében tehát nagyon sokat köszönhetek a hipnoszülés módszernek amely segített abban hogy a szüléseim és ez a szülésem is egy fantasztikus élmény legyen/maradjon és ezt bármikor bárkinek nagy örömmel és boldogsággal tudjak elmesélni!
Köszönök még egyszer mindent neked Kuharcsik Réka aki átadtad a tudást nekem!