Szüléstörténet 90, Abigél baba

Szeretnénk sok szeretettel hírül adni, hogy Abigél 2018. Szeptember 19-én reggel világra jött.

Az augusztusi hétvégi Hypnobirthing tanfolyamon vettünk részt, s úgy tűnik ez volt életünk egyik legjobb döntése. Az ott elhangzottak és az egész szemlélet egy olyan részét érintette meg a lelkemnek, ami előhozta azt, amiben eddig csak a szívem mélyén bíztam: hogy Anyának lenni, szülni természetes, s képes vagyok együtt működni a testemmel és nem csak hagyni, hogy megtörténjenek a „dolgok”. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a párom támogatott ebben a szellemiségben és végig kísért az úton.

A kismamaság során különös figyelmet fordítottam az egészséges étkezésre (16 éve vegetáriánusként), s a rendszeres testmozgással és a meditációval nap, mint nap erősödött az önmagamba vetett hit és a kapcsolat a babámmal.

Végig pozitívan töltöttem a várandósságot, különösebb panaszok nélkül, s a mai napig érzem, hogy a relaxáció és a megerősítések segítségével könnyebben élem meg a kihívásokat, erősnek, egészségesnek érzem magam a szülés óta is. Abigél 2 héttel a megjósolt időpont előtt, spontán burokrepedés után, összesen 10 óra alatt, természetes úton jött a világra egy ausztriai kórházban. Minden tökéletesen ment az útján, olyannyira, hogy a szülésznők nehezen hitték, hogy ilyen jó tempóban haladhat egy első szülés. Szülési tervünket tiszteletben tartva, félhomályban, felesleges beavatkozások nélkül, a férjem folyamatos együttműködésével jöhetett világra kislányunk, s születés után a mellkasomra helyezve, mosdatlanul tölthettünk el egy órát, ami alatt már az első szopizás is megtörtént.

Abigél azóta is nyugodt és boldog baba, akinek már a kórházban csodájára jártak, olyan békében éltük meg az első napokat is. Biztosak vagyunk abban, hogy ezt Neked és a tanfolyamnak is köszönhetjük, és annak a soproni Babaváró csoportnak, akik tökéletesem megerősítették a szavaidat a szülés előtti hetekben.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy a részesei lehettünk, hogy létezel és visszaadod a nők hitét Önmagukban, tiszta szívből ajánlom mindenkinek a tanfolyamot!

Szeretettel üdvözöl: Ági, Tibi és Abigél Sopronból