Szüléstörténet 99, Janina baba

Várandosságom 41.hetének 3.napján hajnali fél 3ra értünk be a Szt.Imrekórházba.Otthon már este 10óra óta jöttek a hullámok és egyre sűrűsödtek,ahogy a nagy könyvben megvan írva. Csalódott voltam ,mikor az ügyeletes orvos megvizsgált és kiderült csak egy ujnyi a méhszáj tágulása,ctgre tettek és javasolták már ne menjek haza,inkább pihenjek amennyit tudok. Itt körülbelül 10 perces fájásaim voltak. A hónapok óta gyakorolt szivárvány relaxáció és a pozitív megerősítések itt nyertek igazán értelmet.
Reggel 7kor érkezett meg a szülésznőm Nyulas Jolán és Orvosom Ádám Zsolt,aki burkot repesztett a gyorsabb haladás érdekében.

Ennek meg is lett az eredménye egyre sűrűsödtek kontrakciok ,beköltöztünk a szülőszobába.Csatlakozhatott végre hozzám a férjem is, akivel együtt végeztük el az Örömteli szülés tanfolyamot Rékánál ,így végig tudta hogy miben tud nekem segíteni.kidolgozott terveink ugyan nem voltak de ráéreztünk hogy hogyan dolgozzunk össze és ez végtelenül nagy segítség volt nekem.
Derék masszázst kaptam és fel 9körül becsobbantam egy nagy kád meleg vízbe,ami nagyon jól esett,itt folytatódott a vajúdás .A férjem a hátam mögött végig fogta a kezemet, ölelt és emlékeztetett a helyes légzésre , velem együtt csinálta. Egyre erősebbek és egybefüggőbbek lettek a hullámok, már-már egy nagy örvénnyé kezdtek összeállni. Joli végig biztatott és támogatott hogy bátran merüljek el bennük. Ez bevallom nem volt mindig könnyű, de tudtam így érhetünk csak célba.
Egy sima francia agyon feküdtem,egyre mélyebben voltam , már-már mindegy minden állapotban mikor elkezdtem vérezni. Hívták az orvosomat,miszerint lehetséges , császározni kell… akkor nem volt bennem félelem, egy pillanat alatt elfogadtam a helyzetet, történjen aminek kell.
Szerencsére egy gyors vizsgálat után a doki megkért próbláljak nyomni egyet amikor úgy érzem, hogy jól esne. És hogy milyen jól is esett, hogy végre nyomhattam!!! Innen alig emlékszem, csak arra hogy veszem a levegőket, fogják a kezemet, volt hogy nem sikerült ugyan halkan a kitolás de nagyon eredményes lett, mert 11:24 perckor teljes gátvédelemben megszületett éppen és egészségesen gyönyörű kislányunk Seres Janina. 3360grammjával és 54centijével mi lettünk a legboldogabbak a világon!
A vérzést a méhlepény kis kérülése okozta,mint utólag kiderült.

Nagyon hálás vagyok és büszke hogy ilyen “csapatom” volt mert nélkülük nem így sikerült volna ❤️
Köszönöm Réka, Joli, Ádám doki és János!🙏🏽