Szüléstörténet 101, Virág baba

Március 4-e is úgy indult mint egy átlagos 38.heti nap. Kicsit rosszul aludtam az éjszaka ezért a Rékánál tanultak alapján a relaxáció után aludtam délután 1,5 órát. Elég zsúfolt nap volt, kellett pár dologért rohangálni a városban és az esti kismama tornám sem maradhatott el.

Nagyon megérezte a kislányunk, hogy mikor kell jönnie, ha biztonságot akar teremteni magának és nekem is. Anyum épp nálunk segédkezett, férjem is este 19-kor végzett úgy számoltam, hogy hazaér 19.30 felé. Mindezt kihasználva hét óra tájban elfolyt a magzatvíz. Anyum mondanom sem kell először nagyon megijedt, de én meg tudtam őrizni a nyugalmam, visszagondoltam az Örömteli szülés tanfolyamon tanultakra és tudtam mi ilyenkor a teendő. Miután ágyba helyeztem magam hívtuk is a szülésznőt. Közben férjem is hazáért, aki szintén a lehető legnagyobb nyugalommal kezelte a helyzetet, miközben én ráhangolodtam a méh hullámokra egy kis relaxációs zenével és a megerősítő mondatokkal. Majd 21:30 felé elindultunk a kórházba amikor is 2-3 percenként voltak 1 perces fájásaim. Beérve magam is meglepődtem, hogy 3 ujjnyi, azaz 6 cm volt a méhszáj. Örültem hogy eddig mennyire könnyen ment minden alkalmazva az összehúzódásokkor a “lufi” légzést és a befele fordulást. Szépen jöttek a vajúdás alatt a méh hullámok egyre erősödő intenzitással kb éjfélig. Március 5-én éjfél után elindultak a tolófájások (bár volt közte egy kis leállás de a tanfolyamon tanult oxitocin termelő vizualizációval túljutottunk rajta) és 1.08-kor (mindössze 6 óra vajúdás után) gátvédelemben, mindenféle kémiai anyag beadását elkerülve megszületett Virág.

Olyan szerencsés lehettem, hogy még másfél óráig a mellkasomon feküdt a pici, közben férjem mondogatta neki a baba szuggessziókat. Végül 3.50-kor feküdtem le “aludni” teljes nyugalomban, minimális fájásokkal.

Összességében nagyon szép élmény volt és rengeteget segítettek a tanfolyamon tanult technikák és az hogy férjem is mindvégig mellettem volt és segített érzelmileg, fizikailag és lelkileg is.

Mindenkinek hasonlóan szép élményt kívánok!