Szüléstörténet 108, Lilien baba

Sosem gondoltam volna, hogy én, aki előtte rettegtem a szüléstől, úgy jövök ki a szülőszobáról, hogy alig várom, hogy megint szülhessek és újra átélhessem ezt a csodát. 🙂

Július 25-én 03:09 perckor megérkezett hozzánk Lilien és szebb szülést, születést nem is kívánhattam volna magunknak! Nagyon hálás vagyok a tudásért, amit az Örömteli szülés tanfolyamon osztottál meg velünk! Mivel korábban féltem a szüléstől, tudatosan kerestem valami megoldást, hogy ezt a félelmet feloldjam és a sok gyakorlásnak meg lett az eredménye.

 

Előző nap délután 4 óra körül kezdtem el érezni apróbb összehúzódásokat, melyek 6 órára már 5 percesekké rendszereződtek. Abszolút nem éreztem őket fájdalmasnak, szóltam a férjemnek, hogy jó lenne, ha haza indulna és folytattam a relaxációt és a pozitív megerősítéseket hallgattam. Mivel egyre sűrűsödtek a hullámok, felhívtam a szülésznőnket is, akivel egyelőre annyiban maradtunk, hogy 1 óra múlva újra beszéljünk. Mivel addigra az összehúzódások 3 percenként jöttek, azt javasolta induljunk el a kórházba. Ezután még kényelmesen lezuhanyoztunk mindketten, a férjem bepakolta a hiányzó dolgokat a kórházi csomagba, és végül 9-re értünk be, fél 10 körül pedig már birtokba is vettük az alternatív szülőszobát a SOTE 1 Női Klinikán. A férjem lekapcsolta a villanyt, gyertyákat gyújtott, zenét kapcsolt én pedig végig befelé és a légzésemre figyeltem. Szépen fokozatosan tágultam, a magzatburok is megrepedt magától és nem volt szükség semmilyen külső beavatkozásra. Az időérzékemet teljesen elveszítettem, egyszer csak azt vettem észre, hogy az orvos is megérkezett, ami tudtam, hogy azt jelenti, hogy nem sokára a karjaimban tarthatom a kislányom.

Hálás vagyok az orvosunknak és a szülésznőnknek, akik tiszteletben tartották a kérésünket, végig suttogtak és lehetővé tették számunkra, hogy a lányunk csendben, békés, nyugodt körülmények között, szeretetben jöhessen a világra. Ahogy megszületett Lilien egyből a mellkasomra tették és meghitten hármasban tölthettük el az aranyórát.

Nagyon szép élményként maradt meg bennem és nagyon-nagyon hálásak vagyunk Neked