Szüléstörténet 111, Benjamin baba

Májusban vettünk részt az Örömteli szülés tanfolyamon, majd minden nap gyakoroltam és biztos vagyok benne hogy ez hozta meg a gyümölcsét a szülésem alatt.

2019.07.10 12.47kor megszületett kisfiúnk Benjámin 3500g és 53 cm.
07.09 este 23.15 egy pukkanast éreztem . De nem fájt semmi csak pukkant. Aztán zsutty , megindult a magzatvíz, de az égvilágon semmit nem éreztem, csak hogy folyik és hogy olyan izgatott lettem, hogy remegtem az izgalomtól én is meg a férjem is, de próbàltuk a tanult módszerrel kordában tartani.
1.15-kor be is mentünk a Szent Imre Kórházba. Megvizsgált egy nagyon aranyos fiatal doki , mondta hogy szuper, szűk 2 ujjnyira nyitva is vagyok , maradjak bent, a páromat haza küldték . Hat mondanom sem kell, hogy nem tudtam aludni az izgatottságtól, de egész éjszaka alkalmaztam a nyíló rózsa vizualizációt, a szivárvány meditációt és a megerősítések szüléshez hanganyagot hallgattam. Aztán reggel 6-kor vizit , megint tágultam , de még akkor sem éreztem úgy különösebben semmit , max enyhe menstruaciósszerű derékfájdalmat. Fél 9-kor kezdődtek jobban az összehúzódások, úgy onnantól mondanám hogy éreztem, de az simán birható volt még. Mondták  hogy menjek zuhany alá és  Fél10kor megyünk a szülőszobara addigra jöjjön be a férjem is.
Dr Ádám Zsolt doktor úr megvizsgált és ő azt jósolta késő délután, kora este lesz kisbaba a kezünkben, hiszen első baba, első szülés.
Tudtuk alkalmazni mind a légzőtechnikát, a merülést, de aztán sajnos elég hamar befordultam, mert az erőhatás nekem rögtön 50mp fájás 10mp pihivel kezdett majd elég hamar szünet nélkülivé vált. A légzést nem tudtam már tartani ,a férjem szavait sem hallottam , egyedül a vizualizációt tudtam végezni.
Kádban vajudtam, ami nagyon jó volt , de nagyon elfáradtam, így hogy buta módon éjszaka nem aludtam semmit. És ekkor jött egy mélypont azt éreztem én ezt nem fogom bírni kora estig. Kértem, hogy valamilyen fájdalomcsillapítást mégis alkalmazzunk . Ekkor Jolán nagyon kedvesen visszahozott a mélypontról egy lelkesítő beszéddel, glükozt kaptam és mondta, hogy megvizsgál és akkor eldöntjük milyen fájdalomcsillapítóra lesz szükségem. A vizsgálat után döbbenten mondta nekem, hogy itt már nem tudunk fájdalmat csillapítani, mert nyomni kell, nem érzem? Mondtam hogy hányingerem van, meg fájt a fenekem, de semmi kellemetlen. Hívtak az orvost és belekezdtünk. Eleinte nagyon jól ment , alkalmaztam az első 2-3 tolasnál a J technikát , de aztán nagyon elment az erőm és így 40perc lett a kitolás maga. De nagyon ügyesen jött a kisbaba, gátat sem kellett metszeni, szép lassan halad előre a babám. Ez már nem fájt csak irtóra feszített és nagy erő kellett. Aztán zsutty , ki is csússzant. ️ 3,5 óra alatt megszültem az első kisbabám. Mondanom sem kell csodámra jártak. Mind a Joli, mind a doki, mind a folyosón 1-2 sorstárs. Azt mondtak, hogy ez olyan jól ment, hogy 2x-3x vissza kell még jönnöm és újra csinálni. 🙂
Nem mondom , fájt, volt pillanat, amikor nagyon kivoltam , azt éreztem nem bírom és a tanultakat sem úgy alkalmaztam feltétlen ahogy elképzeltem, de én biztos vagyok benne , hogy a sok gyakorlás és hogy éjszaka is megállás nélkül csak az általad tanult módszereket alkalmaztam, a testem végezte a dolgát . Akkor is amikor én nem éreztem semmit , akkor is amikor feladtam , a testem nem. Nagyon szerencsésnek érzem magam és  összetehetem a két kezem, mert gyors , problémamentes szülés volt. Fél 9-től mondhatni “vajudtam”  ,de igazából  fél10től, mikor a szülőszobán voltunk és 12.47-kor már a kezemben a babánk.

Nagyon jó élményem volt a Szent Imre Kórházzal kapcsolatban mindenki nagyon támogató és kedves volt és a körülmények is teljesen jók voltak. Külön kiemelném Nyulas Jolán szülésznőt, úgy érzem az ő jelenléte jelentette a legtöbbet és minden nő mellé egy ilyen szülésznőt kívánok, rendkívül hálás vagyok neki. Köszönjük Dr. Ádám Zsoltnak, aki végi támogatott a várandósság alatt és a szülésen Dr. Horváth Rita doktornőnek a rendkívül lelkiismeretes, támogató, kedves jelenlétüket!

Hálás vagyok mind az égieknek, a férjemnek,  a testemnek és természetesen neked Réka, hogy ekkora kincset adtál a kezembe és szörnyű élmény helyett egy boldog, büszke szülésben lehetett részem, mind nekem , mind a kisbabánknak. Beni azóta is hihetetlenül nyugodt és boldog baba és  én biztos vagyok benne hogy a szép szülés is közrejatszik ebben. Szóval köszönöm Réka! Sosem felejtünk el téged és azt amit tanítottál.  Örökre  a szívünkben hordozunk téged !