Szüléstörténet 114, Rózi baba

Köszönetet szeretnék mondani neked, hogy megismerhettem és elsajátíthattam a Hypnobirthing technikát és ezúton szeretném elmesélni a mi szülés és születéstörténetünket.
A terhességem eleje óta nagyon bizonytalan voltam mert a fogadott orvosom nem volt igazán segítőkész és nem éreztem magam biztonságban. Az Örömteli szülés tanfolyam és Te voltál az akik megerősítettek abban, hogy mindennél fontosabb, hogy biztonságban érezzem magam.

A 30. héten orvost váltottam és kórházat is. A Róbert Károly magánkórházban szültem Tsehai Nega doktornő és Bakóné Gottfried Anikó szülésznő kíséretével.

A hatódik hónaptól minden nap hallgattam a megerősítéseket illetve a szivárvány relaxációt majd a hetedik hónaptól napi háromszor meditáltam. Szivárvány relaxáció endorfin termelést serkető illetve a félelem elengedés attól függően mire volt szüksége a lelkemnek. A férjem lelkesen segített a páros gyakorlásban.

A 35 héten még nem fordult be a kis drágám, így sokat beszélgettem vele és vizualizáltam a tökéletes testhelyzetet ami mindkettőnknek segít. A 36. heti vizsgálaton kiderült, hogy végre megfordult. Boldog voltam, hogy már semmi nem állhat az utunkba, hamarosan találkozunk.

Szép időszak volt a szülés előtti hónap mikor éreztem ,hogy a meditációknak köszönhetően reagálunk egymás rezdüléseire.
A kiírt időpontban ennek ellenére nem indult meg a szülés, pedig ugyanúgy éreztem, hogy jönni akar mint ahogyan a nemét is tudtam szinte a fogantatásától kezdve.

Ekkor kiderült, hogy még nem illeszkedik tökéletesen a feje a szülőcsatornába, de semmi jele nem volt annak, hogy rosszul érezné magát, aktívan mozgott a pocakomban.
Az ezt követő napokban folytattam a meditációt sokat sétáltam és vizualizáltam tovább. A következő vizsgálat alkalmával ismét jó hírt kaptunk. Beilleszkedett a kis drágám feje, ami nagyon ritka a váradósság ilyen kései szakaszában.

Nagyon boldog voltam, hogy ilyen aktív kapcsolat van köztem és a kisbabám között. Igazán azt éreztem, hogy ezt mi ketten csináltuk.

Az 41. héten az orvosom azt javasolta indítsuk meg a szülést ballonnal mert egyre kevesebbet mozgott az addig nagyon aktív pocaklakó. Tudtuk, hogy már nem jó neki odabent.
Este bementünk a Róbert Kórház szülészetére a férjemmel. Családi szobánk volt mert együtt akartuk megélni ezt a csodát.

A ballon felhelyezésekor könnyedén el tudtam lazítani magam azzal, hogy a szülésem színére koncentráltam. Nem éreztem semmit annak ellenére, hogy sokak szerint ez egy fájdalmas művelet és épp csak 1cm-re voltam kitágulva.
Egész éjszaka vizualizáltam a nyíló rózsát és lélegeztem, amikor jöttek a várt összehúzódások.
Nem volt fájdalmasabb egy menstruációs görcsnél. Ennek 5cm tágulás lett az eredménye kora reggelre. Nagyon sok erőt adott, hogy ilyen módon tudom segíteni a testem a munkában.
A szülés nem történt velem hanem én szültem. Minden összehúzódást megéltem és örömmel fogadtam.

Aztán telt az idő és minden küzdelmünk ellenére nem tágultam eléggé és az orvosom az indítástól számított 16. órában a császár mellett döntött és jól tette.

Sajnos kiderült, hogy szabályos görcs volt a köldökzsinóron és ami csodával határos módon nem befolyásolta a kislányom oxigén és vérellátását. Emellett a csípőjére is rá volt tekeredve egy jó adag zsinór ami akadályozta a születését.

A kislányom születése igazi csoda számomra is és orvosi értelemben is.
A férjem végig mellettem állt és a kislányunk az ő mellkasán pihent egészed addig amíg engem letoltak a műtőből. Azonnal mellre tehettem és a császár ellenére is együtt élhettük meg az első órákat.

Nagyon vágytam a természetes szülésre, de hálás vagyok azért, hogy vajúdhattam és megtapasztalhattam a testem erejét. A kislányomban pedig egy igazi küzdő szellemet ismertem meg már most, aki annak ellenére fordult meg és indult el ebbe az életbe, hogy a köldökzsinór akadályozta.

Nagyon nyugodt baba, de határozott személyiség. Kíváncsian várom milyen felnőtt lesz belőle.
Bár rajtunk kívül álló okból császármetszéssel segítették végül világra a kislányomat jó élmény volt a szülés és bízom benne ,hogy másodszorra teljesen természetesen élhetem át ezt a csodát.

A Hypnobirthing módszer és az Örömteli szülés tanfolyam igazi eszközt adott a belső békém megtalálásához nem csak a szülés kapcsán, de az életemben is.

Köszönöm Neked még egyszer az eszközt ami segített nekünk, hogy szép élmény legyen a szülés a komplikációk ellenére is!