Szüléstörténet 120, Mira baba

Szeretném megköszönni a nagyszerű tanfolyamot, a felkészítést életem egyik legmeghatározóbb pillanatára!

Már a várandósságom elején is tudtam, hogy nekem nagyon fontos lesz a mentális felkészülés és odafigyelés mind a terhesség, mind pedig a szülés folyamán, mert foglalkozásomból adódóan elég stresszes környezetben teltek a mindennapjaim hosszú ideje. Nagyon szerettem volna, ha ez nem hat ki a kislányom érkezésére, és nyugodt, meghitt, örömteli világrajövetelét terveztem, ennek szem előtt tartásával kerestem a szülésre felkészítő tanfolyamot is, hiszen bevallom – mint első gyermekével várandós nő – gyakran foglalkoztatott, hogy hogyan fogok megbirkózni a szüléssel, amire az ismerőseim elmondása alapján lehetetlenség felkészülni. Így jutottam el az Örömteli szülés tanfolyamra.

Augusztus elején vettünk részt a tanfolyamon, és már az első alkalommal éreztem, mennyire nagy erő van ebben a módszerben, hihetetlen élmény volt számomra az a nyugalom, amit a gyakorlatok során éreztem! Onnantól kezdve minden nap csináltam a szivárvány relaxációt és hallgattam a megerősítő állításokat, nagyon sokat segített, hogy a várandósság számomra legnehezebb heteiben is nyugodt és kiegyensúlyozott tudjak lenni.

A szülés maga számomra szép élmény volt, bár a körülmények nem úgy alakultak, ahogyan reméltük. A kislányunk nagyon sietett hozzánk, korábban érkezett meg erre a világra, mint az ideális lett volna, így meghatározott klinikán kellett szülnöm, ahol van koraszülött ellátás, nem szülhettem a saját orvosomnál és a szülésznőmnél. Amikor hirtelen, a semmiből elfolyt a magzatvíz, először pánikba estem, hiszen még jó pár hét lett volna a terhességből a kiírt időpontig, de azután – a férjem segítségével és támogatásával – sikerült lehiggadnom, és végig a megerősítő állításokat hallgattam az autóban a kórházig, igyekeztem elfogadni, hogy ha a kislányunk úgy döntött, hogy ezt a napot választja a világrajövetelre, akkor ezt nekem tiszteletben kell tartani.

A kórházi felvételt követően volt egy pár óra, amit nagyon nehezen éltem meg, mert megpróbálták gyógyszeresen visszatartani a kislányomat. Ez egy nehéz szakasz volt, mert hiába próbáltam én akkor arra koncentrálni fejben, hogy minél tovább maradjon benn a baba, a testem érezte, hogy ő bizony nagyon jönni akar, így szinte megkönnyebbülés volt, amikor egyszer csak azt mondták, hogy “itt mégis lesz ma baba, semmilyen gyógyszer nem tudja visszatartani őt”. Innentől már teljesen rá tudtam koncentrálni fejben a szülésre, csináltam a tanult légzőgyakorlatokat, és magamban próbáltam a lehető legtöbb megerősítő állítást ismételgetni, mert sajnos nem volt lehetőség arra, hogy a hanganyagot hallgassam. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy a kislányom természetes úton, olyan gyorsan született meg, hogy a férjemet nem is volt idő beöltöztetni a műtős ruhába 😀 Végig biztonságban éreztem magam, tudtam fejben ott lenni és koncentrálni, és hiszem, hogy ez legnagyobb részt a tanfolyamon szerzett tudásnak, a mindennapos gyakorlásnak és a tudatos felkészülésnek köszönhető. Persze nem állítom, hogy nem volt fájdalmas, de még így, a nehezített körülmények és a babaért való aggodalom mellett is nagyon szép emlékként maradt meg a férjemnek és nekem is a szülés élménye.

Szerencsére a kislányunk nagyon jó súllyal és egészségesen született, így pár nap megfigyelés után már kijöhetett a koraszülött osztályról, és amint megindult a súlygyarapodása, már jöhettünk is haza.

Nagyon hálás vagyok Neked a tanfolyamon tanultakért, azóta is minden várandós ismerősömnek ajánlom a tanfolyamot!