Szüléstörténet 133, Olivia baba

Gyermekünk életének indulását nyugodt körülmények között szerettük volna átélni. Egy kedves barátnőm éppen előttem lett Anyuka és ő ajánlotta az Örömteli Szülés – Hypnobirthing tanfolyamot. Kis utánajárással hamar realizálódott bennünk, ez lesz az a mankó, ami a legjobban tudja támogatni azt az elképzelésünket, hogy kislányunkat háborítatlanul, természetes úton szeretném világra hozni. Így januárban a férjemmel együtt elkezdtük és el is végeztük Kuharcsik Réka szülésfelkészítő tanfolyamát, ahol valóban fel tudtunk készülni az előttünk álló nagy eseményre, közösen!
A relaxációs gyakorlatok során sikerült közelebb kerülnöm önmagamhoz, egy olyan állapothoz, ahol csendben csak én és a gyermekem létezünk, egy olyan térbe, ahol mi ketten együtt tudunk működni. Mély megélések voltak, melyek a szülés közeledtével egyre gyakoribbá váltak, hiszen ahogy haladtunk a nagy találkozás felé, már naponta többször gyakoroltam, hallgattam az anyagokat, elképzeltem többször hogy szeretném, és a kislányommal is megbeszéltem.
A kialakított összhang, a meditációs gyakorlás a vajúdás első percétől számomra is meglepően magabiztossá és nyugodttá tett. És nem szűnt meg a teljes folyamat alatt.
Szépen, csendesen lélegeztem lefelé. Tényleg rá tudtam magam bízni a testemre és gyermekemre ritmusára. Hajnal egykor indult el a vajúdás, fél három körül a klinikán voltunk, ahol bő 2 ujjnyira tágultam, zuhany alatt és a számomra legkényelmesebb pozíciókban lélegeztem át a férjem segítségével a tolófájásokig kisbabám.
Teljesen át tudtam adni magam ennek a ritmikusan érkező hullámzásnak. Aztán egyik pillanatról a másikra, viszonylag gyorsan azon kaptam magam, hogy tolófájásaim vannak. Olívia Lia, első gyermekem 5.45- kor lágy reggeli fényekben, természetes úton, háborítatlanul, mi több, gátvédelemben megérkezett.
Nem tudtam felfogni, hogy ott van, kellett pár perc míg a kedves madárcsicsergésben feldolgoztam, hogy megcsináltuk. Közösen.
Köszönöm Kuharcsik Réka, hogy olyan tudást/emlékeztetőt adtál a kezembe, amivel életre hívhattam a világ legerősebb, legtermészetesebb erejét: a szülni tudást.
Mindehhez hozzá kell tennem, hogy olyan támogató “csapatom” volt, orvosom Dr. Vida Gábor, szülésznőm Keszeg Éva és a legfontosabb a férjem személyében, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a szülésélményem csodálatos, biztonságos legyen.