Szüléstörténet 144, Nóri baba

Vasárnap megszületett a kislányunk Nóri. Egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, mégis úgy érzem, hogy tökéletes volt minden. Hajnalban magzatvíz elfolyással indult a szülés. A lehető leghamarabb indultunk a kórházba, mert legalább 2,5 óra az út. Fájásaim még nem voltak megérkezéskor sem. Kaptam egy ballont, ami szerintem a lehető legkíméletesebb megoldás volt ebben a helyzetben, közben szépen nyugodtan lélegezgettem, pihentem, lazítottam. Érdekes, hogy semmilyen begyakorolt képet vagy mesét nem hívtam elő, mégis valahol teljesen máshol a semmiben léteztem. Így visszagondolva ez a „más” annyira, de annyira jó volt.😊 Aztán kora délután bekötötték az oxitocint. Sokkal rosszabbra számítottam. Jöttek az összehúzódások, erősebbek gyakoribbak voltak, de ebben a „másbn” abszolút elviselhető volt.

Eltelt egy óra, kettő, négy és még mindig nem tágultam egy centit sem. Közben az összehúzódások is fokozódtak, egyre nehezebb volt, de gondoltam minden rendben van, haladunk a cél felé. Aztán már este lett. 2 perces cunami szerű hullámoknál ismét jött az orvos, itt már nagyon szerettem volna valamilyen fájdalomcsillapítót. A vizsgálatkor ismét az derült ki, hogy egy mm-t sem haladt a méhszáj előre.
Azt hiszem ennél a pontnál adtam fel. És ha az ember agyban feladja, akkor viszont a pokol következik. Egy újabb örökkévalóság után (kb fél óra) a doki úgy döntött, hogy császár legyen, mert már a kisbabánknak sem volt jó. Nekem ez akkor megváltás volt, úgy éreztem egyetlen fájást sem bírok már elviselni.
Végül annak ellenére, hogy szinte semmi nem úgy alakult ahogy elterveztem, abszolút pozitívan éltem meg az egész szülést. Az Örömteli szülés tanfolyam segített a várandósság alatt megnyugodni, hogy egyáltalán nem féltem a szüléstől, sem az utolsó hetekben, sem pedig a szülés egyetlen pontján sem. Sőt, nagyon-nagyon vártam magát a szülést is. Abban is segített, hogy elhiggyem minden rendben lesz és nem lesz semmi probléma. Szóval nagyon hálás vagyok az Örömteli szülés tanfolyamért és külön köszönöm Herczegh Doktornak a támogatását, fantasztikus orvos. A Róbert kórház meg maga az álom.