Szüléstörténet 157, Lilla baba

Amikor tudtam meditáltam volt, hogy egy nap többször is. 40. héten volt az utolsó vizsgálat bő egy ujjnyi. 40+4 napon már nagyon vártam a bulit, nem szerettem volna indított szülést, akkor éjszaka nem tudtam aludni, sokat meditáltam és folyamatosan arra gondoltam, hogy én készen állok és kislányom ha te is készen állsz, akkor vágjunk bele és találkozzunk. Reggel elment a dugó, de a 11 órási ctg nem mutatott semmit.

14:15-kor elfolyt a  magzatvíz, teljes nyugalomban elindultam fürdeni, hajat mosni és elkezdtünk ebédelni.

14:35-kor érkezett az első összehúzódás, de nagyon enyhének éreztem, inkább ilyen derékba nyilalásnak. Nem is vettem túl komolyan, de egyből rendezett, ritmusos 2,5 percesek voltak, ez kissé gyanús lett, de teljes nyugalomban nyugtáztam, hogy induljunk inkább a kórházba.

15:05-kor indulunk, hívtam a korhàzat. A kocsiban székelési ingert éreztem, de arra gondoltam, hogy ez még csak a kezdet ez még nem lehet tolófájás, de azért inkább ösztönösen és tudatosan záródó virágot vizualizáltam. Összehuzodásoknàl alkalmaztam a tanult légzést.

15:20-ra értünk a kórházba, míg a férjem parkolt én felmentem, lift kinyílt ott állt Keszeg Éva (maternity álom szülésznő) és Ő azonnal látta, hogy kitolási szakban vagyunk. Az én megváltozott tudatállapotban ez cseppet sem tudatosult, sőt, abban a pillanatban olyan erősnek éreztem magam, hogy a sokszorosát és sokáig is kibírtam volna.

Gyorsan be egy szülőszobába, ott még elindultam a mosdó felé, hogy elszaladok pisilni, de szerencsére nem engedtek, gatya le, “megvizsgált”, ott a haja, nyomhat 🥰 teljes fájdalom nélkül, 2 perc múlva megszületett Lilla, gátvédelemben, édes kettesben az ügyeletes szülésznővel. Az orvos nem ért át a masik szobàból.

15:30-ra mire a férjem megérkezett a parkolàsból én mosolyogva szoptattam, és csak annyit tudtam mondani: “bocsánat, nem tudtalak megvárni ☺️”
Gyakorlatilag 50 perc volt az egész.
Az összehúzódásokat nem tudtam komolyan venni, mert meg se közelítettèk az első szülésemnél átélt oxis összehúzódásokat (amit szintén meg tudtam élni pozitívan), így végig úgy éreztem ez csak a buli eleje. Utólag visszagondolva a legkellemetlenebb része az volt, hogy 10 percig visszatartsam a tolófájásokat. Maga a kitolás inkább megkönnyebbülés volt.

Csodás volt az a módosult tudatállapot és az az erő, ami felemelt az égig és végig ott is tartott.  Minden pillanatot transzban tudtam megélni.
Amire készültem annak a sokszorosát sikerült átélnem, a számomra eddig lehetetlent: fájdalommentes és teljes eufórikus szülést.

A felépülésem egy kisebb izomláznak felelt meg.

Köszönöm a felkészítést, remélem sok nő eljut hozzád és sikerül átélnie ezt az ősi erőt.