Szüléstörténet 178, Ákos baba

Lassan 2 hónapja született meg Ákos, és végre írok Neked Rólunk.
Online voltunk az Örömteli szülés tanfolyamodon, ami már akkor éreztem, nagyon sokat ad, mindhármunknak. Azután is rendszeresen gyakoroltam az ott tanultakat, sokat relaxáltam.

Itthon elfolyt a magzatvíz, ( a pozitiv strepto miatt be is hivott a dokim, hogy kapjak antibiotikumot) a kórházba még nem voltak rendszeres összehúzódások. A ballont elutasítottam, kértem hármasban időt. Bekapcsoltam a meditációd, a megerősítő hanganyagot, az ment végig a fülembe. 1.5 óra múlva rendszeres összehúzódások, 4 cm méhszáj, így onnan hagytak, hogy folytassuk ahogy szeretnénk. Olajokkal, homeopátiával, végig a fülemben mentél, és nagyon jól haladtunk. A szemem ki sem nyitottam, a férjem vezetett, ha sétáltam, pisiltem, és igazából csak magunkra figyeltem. A testem fájdalmait nem éreztem. Kizárólag akkor, amikor vizsgáltak, az mindig picit “visszarántott” a valóságba, de azonnal ahogy újra megkaptam a fülest, segítettél, ahogy mondod, csak Rád figyeltem, a hangodra. Nagyon szépen haladt a szülés, hatalmas erőt éreztem magamban, szuper volt megélni minden mélységet, magasságot. Férjem támogató keze, jelenléte sokat segített. Abszolút nem éreztem, hogy fájdalmam lenne, csak azt éreztem, ahogy halad a babám, dolgozik a testem. Volt egy másodlagos magzatburok, amit megrepesztettek. Ezután kicsit felgyorsult a folyamat, de maradtam teljes meditációban.
Végül hosszú órák, hosszú tolófájások közben kiderült, hogy elakadt a baba feje, így császármetszéssel született. De nagyon hálás vagyok, hogy mindent
megtettünk, átélhettem, megélhettem a szülést. Kiderült, hogy hatalmas a fejkörfogata, így abszolut jó döntésnek tartom,
hálás vagyok, hogy így alakult. Ahogy mondtad, nem minden hüvelyi szülés természetes szülés, és pont ott
volt az a pont, amin már nem szabadott tovább várnunk!

Olyan jó élmény lehetett általad, a kicsit sem komplikációmentes szülés, hogy nagyon hálásak vagyunk érte.
Képzeld egyik nap mondom a páromnak, milyen jó, hogy csak én szültem aznap éjjel, és senki nem zavart, nem kiabált. (én nem vagyok egy kiabálós, szüléskor sem- ezek szerint)

Férjem: 3 an szültek rajtad kívül😂 mindenki kiabált.
Azt hiszem ez jól mutatja, mennyire magunkra tudtam figyelni, a külvilágot
kizárni, testem fájdalmait nem aktívan megélni.
Köszönjük Neked❤️
Mindenkinek szeretettel ajánlunk majd a tanfolyamot✨🤍