Szüléstörténet 180, Roland baba

Szeretnem megkoszonni a segitsegedet-munkadat, amellyel hozzajarultal ahhoz, hogy szep szulestortenetunk legyen.
Elso gyermekemet vartam es fogalmam sem volt rola, hogy hogyan “kell” szulni, csak annyit tudtam, hogy nagyon faj es tul kell esni rajta. Legalabbis masok ilyen tapasztalatokat osztottak meg velem.
Mindamellett a sorozatos kerdest is megkaptam: “Nem felsz?!”
Igy nekivagni a szulesnek nem tul megnyugtato, de szerencsere nem akartam ennyiben hagyni a dolgot. Egy regi baratnom megosztott velem egy remek konyvet, amit Toled is megkaptunk. Ez volt az elso lepes. Elolvasva minden sokkal tisztabb lett. Nem kell, hogy rossz legyen, nem kell, hogy feljek, hiszen a szules egy termeszetes folyamat.
Az elmelet megvolt, mar csak a gyakorlat hianyzott.
Ekkor talaltalak meg Teged es az Oromteli szulest.
Jelentkeztem a tanfolyamra es nagyon jol tettem. A parom es en is orommel vegeztuk el. Magabiztossagot adott minden, amit hallottunk, tanultunk.

Nagyon komolyan vettem az otthoni gyakorlatokat. Osszesen 2 nap volt a tanfolyam utan a szules napjaig, amikor nem meditaltam, vizualizaltam es nem vegeztem legzogyakorlatot. Ezt leszamitva minden nap, kivetel nelkul.
Nalam a szules sajnos nem indult be magatol, ez egy kicsit bantott, de tullendultem rajta. Inditottak. Ballonos tagitas utan burkot tepesztettek. Ennyi volt a kulso beavatkozas. Semmilyen fajdalomcsillapitora nem volt szukseg es ez is volt a vagyam/tervem.
Burokrepesztes utan indult be a vajudas. Egy olyan tudatallapotba kerultem, ahol meg soha nem voltam.  Nem feltem, teljesen befele fordultam es fajasok alatt egy pillanatra sem szoritottam ossze a szamat, vegig ellazitottam es vegig lelegeztem. Engedtem, hogy taguljon a mehszaj. A kulvilag nem letezett csak a Babam, a vajudas es en.
Mar csak arra eszmeltem, hogy fel kell fekudnom a szuloagyra. Osszesen 3 ora vajudas utan, huvelyi uton megszuletett a kisbabank epen es egeszsegesen, fajdalomcsillapitas nelkul. En ugy ereztem es erzem mai napig is, hogy ez fantasztikus dolog, foleg, hogy az elso szulesem volt! Biztos vagyok benne, hogy a toled tanultak ebben oriasi szerepet jatszottak!
Kivanom, hogy sok Anyuka tapasztaljon meg hasonlokat! Tovabbi oromoket kivanok a hivatasodban!