Szüléstörténet 202, Alfréd baba

2022.06.29-én szerdán reggel éreztem egy összehúzódást, ami picit erősebb volt, mint az addigi haskeményedések. Egész délelőtt egy barátnőmmel es a kislányával játszottunk, akkor már elkezdtem érezni egy kis húzást is a derekamban. Nem gondoltam, hogy ez már a szülibuli, mivel egy héttel a kiírt dátum előtt voltunk. Délután itthon voltam, akkor mar kicsit erősebben éreztem az összehúzódásokat, gyakoroltam a légzést, elképzeltem a nyíló virágokat. Amit legközelebb máshogy csinálnék, hogy ezen a ponton aludni mennék, amíg csak tudok (ahogy javasoltad is a tanfolyamon). 🙂

Este elkezdtük mérni a férjemmel a fájásokat, és mivel 4 percesek voltak, bementünk a kórházba, de akkor meg csak 2cm volt a méhszáj, úgyhogy hazajöttünk pihenni. Én akkor már aludni nem tudtam, beültem egy kád vízbe, a fitness labdán ültem, térdeltem. Hatkor keltettem fel a férjem, hogy mostmár segítsen nyomni a derekam. Hétkor elfolyt a magzatvíz, úgyhogy újra bementünk a kórházba. Itt még mindig csak 3cm volt a méhszáj, amitől bevallom, kicsit csalódottnak éreztem magam, mert itt már eléggé fájt. Később hányni kezdtem, aminek örültem, mert tudtam, hogy aktív szakaszba lépett a vajúdás, viszont emiatt infúziót kaptam, és le kellett feküdnöm az ágyra. Sajnos itt már nem tudtam alkalmazni a tanultakat, nagyon a végét jártam, egymást érték az összehúzódások, és az NST nem mutatott semmit, nem is tágultam. Az orvos javasolta az oxitocint, amit először elutasítottam, mert féltem a császármetszéstől, de aztán végül mégis elfogadtam alacsony cseppszámmal. Nehány perc múlva ismét megvizsgáltak, és legnagyobb meglepetésünkre azt mondták, hogy eltűnt a méhszáj, nyomhatok. Végül háton fekve szültem, de ezt egyáltalán nem éreztem kellemetlennek. A kitolásnál egyik pillanatról a másikra megjött az ősi erő (a tehénbőgés is!) és három nyomásból, gátvédelemmel megszületett a kisfiunk, Alfréd, 58cm-rel es 4000g-mal. A szülésznő nagyon megdicsért, hogy ez tankönyvi volt, és erre születtem.

Azóta is jól vagyunk, mentálisan szerintem nagyon sokat számít, hogy rengeteget relaxáltam, készültem a szülésre és az anyaságra, szerencsére a szülés utáni depresszió is elkerült, boldog vagyok, hogy édesanya lettem.

Köszönömmég egyszer az Örömteli szülés tanfolyamot!