Szüléstörténet 203, Amira baba

Ezúton szeretnénk megköszönni Neked mindent, amit a tanfolyamon tanítottál Nekünk. A tanultaknak köszönhetően egy csodálatos szülésélményben lehetett részünk első babánk születésekor. 😊
Véletlenül találtam Rád egy ismeretlen hölgy szüléstörténetéről szóló videóban. Akkor eldöntöttem, hogy na ez kell nekem is, hiszem, hogy mentálisan tudunk készülni a szülésre.
Június végén jelentkeztünk Hozzád az Örömteli szülés tanfolyamra férjemmel együtt, aki kicsit szkeptikus volt ezzel kapcsolatban, de 100%-ban támogatott. A tanfolyam után minden nap csináltam a szivárvàny meditációt, hallgattam a megerősítéseket és néztem a nyíló virág videómat.
Augusztus 16-ra voltam kiírva, de mindenkinek mondogattam, hogy én 18-án fogok szülni. 😁

Mivel túlléptük a terminust, orvosom mondta, hogy 1 hetet várunk, majd burokrepesztéssel beindítja a szülést. Na ez volt az, amit nagyon nem szerettem volna, hiszen tudja a Cuki, hogy mikor akar Ő kibújni.
Eljött augusztus 18., de nekem tovàbbra sem volt semmi szülésre utaló tünetem. Reggeli után gondoltam visszafekszem picit pihenni, amint elhelyezkedtem az ágyban, nèhány csepp magzatvíz elkezdett szivárogni és elkezdődtek a “hullámzások”. 2 óra múlva már a szülőszobán voltunk, ahol végig a megerősítéseket hallgattam, vizualizáltam és csinàltam a légzőgyakorlatokat. Ennek köszönhetően olyan gyorsan és teljes csendben haladtunk előre, hogy a következő vizsgálatkor a szülésznő meglepettem közölte, hogy hívja a dokit, mert itt nemsokára baba lesz. Én még vissza is kérdeztem, hogy ez komoly, tényleg mindjárt kibújik a baba?? 😁
Ahogy a tanfolyamon is mondtad, ilyenkor a szülő nő teljesen elveszíti az időérzékét, nekem az egész nagyon gyorsnak tűnt.
Szàmomra a kitolási szakasz volt a legnehezebb, ott picit kizökkentem a teljesen nyugodt àllapotomból, mert felmerült a császármetszés lehetősège is, amit nagyon nem szerettem volna.
De szerencsére az ügyes kislànyunknak köszönhetően természetes úton megszületett a mi kis Cukink, aki a mellrehelyezés után hamar szopizni kezdett.
A szülés után több szülésznő is bejött gratulálni, hogy elsőre ilyen gyorsan és teljesen relaxált àllapotban hoztam világra kislànyunkat.
Férjem azóta is minden nap elmondja, hogy hihetetlen ügyes voltam, ahogy a külvilágot kizárva ilyen gyorsan, nyugodtan szültem és milyen jó, hogy részt vettünk a tanfolyamodon.😊
Hiszem, hogy ez a szèp szülésèlmény a tanfolyamon tanultaknak köszönhető, èn kötelezővé tenném minden kismama számára, hogy ne rettegve készüljenek a szülésre.
Köszönjük szépen Réka!😊