Szüléstörténet 223, Maxim baba

Az Örömteli szülés tanfolyam elvégzése után rendszeresen meditáltam, gyakoroltam a légzéseket. A 36. héttől kezdve pluszban hangolódtam a méhszájamra és minden este 20 percet elképzeltem, hogy lazul, nyílik a méhszáj 6 cm-re. Gondoltam, ezt is kipróbálom. Előtte is naponta sokat gyakoroltam, relaxáltam, megpróbáltam előre átélni a szülést.

Péntek este 10-kor folyt el a magzatvíz, egyből 2 perces fájásokkal indultunk. Amíg lehetett itthon maradtunk, relaxáltam, alkalmaztam a légzést, befelé fordultam, a férjem masszírozgatott.

Mondhatom, hogy az egész vajúdás alatt tudtam figyelni a légzésre. A hála mérhetetlenül fontos, és a hormonok is segítik a szülést. Egyfolytában hálás voltam és tényleg akartam érezni, átélni a vizualizació közben, éreztem, hogy ez is segíti a szülést. 6 centis méhszájjal érkeztünk a kórházba. A vajúdás alatt végig nyugodt voltam, soha nem akartam fájdalomcsillapítot kérni. Tényleg automatikusan csinálta a testem a szülést.

A kitolási szakasz tényleg nagyon durva volt. Minden, amit ott javasoltak végig tudtam csinálni. Akkor is biztonságban éreztem magam.

Éreztem, milyen felkészült vagyok, teljesen nyugodt noha nagyon nagy hullámok voltak. Ha nem készültem volna ennyit biztos nem tudom így végigcsinálni a szülést. Azt hiszem hangot is adtam. Kőkemény munka volt. Ott nagyon működött, csak tényleg el kellett hinnem, hogy működik és képes vagyok rá.

A szülés után is olyan feldobott voltam, szuper boldognak éreztem magam azóta is. Tudom, hogy ez nem valósulhatott volna meg, ha ezt a tudást nem kapom meg. Nagyon hálás vagyok Réka ezért a tudásért. Ez tényleg egy igazi beavatás volt számomra.

Gátvédelemben érkezett Maxim, a férjembe kapaszkodtam. Nagyon szép élmény volt a szülés. Mindenkinek így kellene szülnie.