Szüléstörténet 58, Salamon Éva

A szüléskor nagy siker, hogy Jó érzés volt, és visszagondolni is jó arra, hogy magabiztos voltam, nem féltem, minden jóslófájást könnyedén vettünk, viszont sajnos nem indult be a szülés, nem is tágultam, pedig sokáig vártunk.

Utólag nem is csoda, mert Rozira teljesen rá volt csavarodva a köldökzsinór, és nem tudott „lejönni”, hogy elindítsa ezt az egészet. Időrendben, tehát az történt, hogy túlhordtam, de már nem lehetett tovább várni, tágítottak és burkot repesztettek, mert nem történt semmi. Ezt követően el is indult a szülés, mindent szépen csináltuk, amit kellett, relaxáltunk, hagytak is minket, nem terveztek több beavatkozást, nem fájt semmi, akkor sem, amikor láthatóan nagy fájások voltak, viszont a baba szívhangja minden fájásnál 150-ről 50-re esett.

Úgyhogy szaladva mentünk a műtőbe, és császárral született meg a kislányunk. A hüvelyi szülésről nagyjából semmilyen élményem nincs, mert elég rövidre sikerült. Végig nyugodt és magabiztos voltam, tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Persze sajnálom, hogy ez így alakult, de így kellett lennie.

Rozit rögtön odahozták, aztán apával volt, aztán újra visszakaptam és azonnal szopizott. Sem a szülés előtt, sem azt követően nem szorongtam, nyugodt voltam és kiegyensúlyozott. Nagyon jól kezeltem a kihívásokat. Ezt a nyugalmat a sok meditációnak is köszönhetem, ami minden napomat feldobta, „keretbe foglalta”..

A császár után alig vártam, hogy felkelhessek, lezuhanyozhassak és a babámmal lehessek. Első éjszaka sem engedtem, hogy elvigyék, én keltem hozzá, ami nem volt egyszerű, mármint felülni, de természetes volt, hogy ezt csinálom. Már másnap vidáman jöttem-mentem, a nővérek szerint, mint aki egy hete szült.

Összességében elfogadásban voltam a helyzettel, az egész természetes volt, az hogy ő megszületett és itt van. Természetes. Olyan, mintha mindig is így lett volna, itt lett volna.

Nagyon örülök, hogy megismertünk téged, ezt a módszert és nagyon köszönjük, amit kaptunk.

Ajánlom mindenkinek azóta is, akármilyen szülést tervez és akárhányadik babáját várja.

Köszönök mindent!

Évi