Szüléstörténet 60, Bacsó-Kovács Barbara

Ejjel 2:30 kor kezdodtek a fajasok… erre keltem (bar elozo napokban mar voltak verzeseim). Reggel 6ig figyeltuk es irtuk az osszehuzodasokat. Ekkor levendula illoolajat parologtattam es tevekenykedtem meg. Reggel 6kor bementunk a korhazba de egy rovid vizsgalat utan haza kuldtek mert meg csak 1 cm re voltam kitagulva.

Aztan itthon 11:30 ig vajudtam. Peti masszirozta a derekam az osszehuzodasoknal. (kevertem magamnak vajudo olajat). Csak bal oldalon fekvo pizicioban voltam. Az esett jol.Kozben a meditacioid hallgattuk tobbszor ismetlodve a szivarvany relaxaciot es az endorfin termeloset.

Aztan vissza indultunk a korhazba es 12:20 kor amikor megkaptuk a szobat es a nover megvizsgalt akkor fojt el a magzatviz. Onnantol kezdve csak a tolasra kellett koncentealnom. Igaz sajnos eleg hangosan (orditva) szultem meg a kisfiunk, de a korhazba erkezeztol szamitva 50 perc alatt elobujt.

Orvos nem latott egesz ido alatt. Es otthon 2 paracetamol tablettat vettem csak be a tobbi termeszetes modon zajlott. A férjem, Peti nagyon sokat segitett a vajudas es a szules alatt egyarant.
A meditacio napi szintu gyakorlasa elengedhetetlen resze volt a felkeszulesemnek. Kulon meditacios orakon is reszt vettem Angliából skypon keresztul.

Tobb nover is megjegyezte hogy legkozelebb otthon szulest tervezzek 🙂
(Majdnem az autoban kezdodott a szules)

13:15kor szuletett es este 21:00 re mar itthon voltunk.

A hypnobirth kurzus nagyon sokat segitett a felelem lekuzdeseben es Petinek + nekem is a teljes felkeszulesben egyarant.

Koszonunk szepen mindent.
Tovabbi sok sikert kivanunk a munkadhoz!

Szeretettel
Barbi & Peti & Arnold