Szüléstörténet 76, Farkas Krisztina

Januarban meg terveztem, hogy a relaxaciokra elmegyek, de nem jott ossze. Viki egy honappal hamarabb kopogtatott, a nyakdugo januar 11-en reggel eltavozott. Innentol kezdve csak pihentem es relaxaltam naponta tobbszor. (Addig persze se pihenes, se relaxacio nem volt tul sok.) A kovetkezo heten ejjelente joslofajasaim voltak, es penteken a dokitol mar a korhazba mentunk, mert akkor mar a magzatviz is szivargott. Azt hiszem, a programozas, amit az Örömteli szülés tanfolyamon tanultunk nagyon sokat segitett (hihetetlenul jol mukodik, pedig nem sok idom volt a gyakorlasra, de igy is a LAZITS szo allandoan ott csengett a fulemben). Egyaltalan nem volt bennem felelem attol, hogy mi lesz. Nyitott voltam, ahogy mondtad Réka, hozzuk ki a korulmenyekbol a leheto legtobbet. Nekem ez sokat segitett az ellazultsagban.
A dokim is azt mondta az 5 perces fajasaim alatt, hogy jo ram nezni. En meg azt mondtam, hogy mar eddig is egy elmeny volt (pozitiv persze, foleg az elozo csaszarhoz kepest, ahol nem haladtunk elore).
A korhazba fel 3-ra ertunk be, ekkor meg csak ritkan es rendszertelenul voltak osszehuzodasok, de a mehszaj szuk 2 ujjnyira nyitva volt.
Babakoktel, pihenes, osszebujas Apaval, 6-kor burokrepesztes (eddigre meg fajasok csak elvetve, de mar bo 2 ujjnyi mehszaj – szoval azert haladtunk).
Ezt kovetoen viszont vegre jottek a szep 5 percesek, es en azert izgultam, nehogy lealljanak:)
Innentol folyamatosan kaptam jo kis masszazst dulamtol, akit 3 nappal elotte hivtam fel eloszor!, mert ereztem, hogy kell egy engem tamogato plusz ember.
8-kor mar 3 ujjnyi mehszajnal tartottunk, es innentol elmerultem a hullamokban. Fantasztikus volt!
Aztan egyszer azt ereztem, hogy pisilnem kell, mondtak, hogy kimehetek, de en mondtam, hogy en mar nem megyek ki sehova:)
Es jott a tolofajas, ami olyan volt, mintha egy motort bekapcsoltak volna bennem, ekkor gondoltam magamban annyit, hogy Na ez faj! De inkabb az ismeretlen erzestol valo felelem volt bennem.
Minden simán ment olyannyira, hogy 9.25-kor mar meg is szuletett Viktoria.

Szoval ez tortent diohejban, es Viktoria lassan 1 honapos mar, mire sikerult a levelet megirnom:)

Koszonom Réka a szeles latokuru szemleleted, amit megosztottal velunk a tanfolyamon. Orulok, hogy ott lehettem, mert tudom, hogy minden szo hozzajarult ahhoz, hogy ilyen konnyu es gyors szuletese legyen a kislanyunknak.