Szüléstörténet 9, Kelemen-Szalay Eszter, 2012. május

Amikor eloszor hallottam a kurzusrol es a www. oromteliszules.hu oldalat atfutottam es megneztem egy hipnoszuleses videot, azt gondoltam, hogy ez nem egy ujonnan kitalalt dolog, csak nevet adtak neki, hisz a termeszeti nepek is igy szulhetnek magukba fordulva, az osztoneikre hallgatva a kulvilag kizarasaval a vajudast es szulest egy teljesen termeszetes folyamatkent megelve. Azonnal felkeltette az erdeklodesemet es parom tamogatasaval jelentkeztunk a kurzusra.
Ekkor a 30. het korul voltam elso kisbabankkal. A szulesi datum kozeledtevel a relaxalas gyakorlasa es Reka kedves szemelyisege, magabiztossaga es tamogatasa illetve a videok meg konyv mind azt eredemenyeztek, hogy a szulestol egyaltalan nem feltem.

Vegul öt nappal a kiirt datum elott mikor kontrollvizsgalatokra mentem benntartottak a korhazban mivel napok ota szivargott a magzatvizem es tul kevesnek talaltak. Kozoltek, hogy \”hat akkor most szulni kell\”. Higgadt maradtam es az, hogy akar masnapig is eltartson a szules fejben azonnal elvetettem.
Nehany ora alatt sikerult csupan relaxalassal 1 ujjnyirol 2 ujjnyira tagulnom! Gyors es konnyu szulesre osszpontositottam. Az orvosok bizakodoan voltak, de vegul felhelyeztek egy tablettat ami mestersegesen meginditotta a szulest. Azt mondtak, a tabletta atlagban 4-6 ora mulva hat. Nekem kb. fel ora mulva szunet nelkuli gorcseim lettek. Bevallom, ez a mesterseges resze a szulesnek nehez volt.
Kb. 2 ora gorcsben allas utan aztan atvaltott a fajdalom a termeszetes hullamzasokra, melyek abszolut elviselhetoek voltak, a szunetekben valahol a felalom es valosag kozott lebegtem, minden egyes hullamzassal kozelebb kerulven a celhoz. A legzestechnika segitett a hullamzast erosseget tompitani. Minden nagyon gyorsan porgott. Vegul a termeszetes fajasok megkezdodesetol szamitva 4 oran belul megszuletett kisfiunk! Biztos vagyok benne, hogy a kurzus rengeteget segitett, foleg a felelem lekuzdeseben es ezaltan konnyebben, termeszetesebben tudott a testem dolgozni, egyutt kisfiunkkal, aki nagyon igyekezett kifele. Mar jo koran be is fordult fejjel lefele ahogy meg van irva. Relaxaciok alatt sokszor megmozdult, jelezven hogy erzi hogy ra gondolok.

A kurzus altal megtanultam, hogy az elmenek es kepzeloeronek mekkora ereje van. Ha nagyon vizualizalunk es koncentralunk egy dologra akkor a test engedelmeskedik. A szules nagyon szep emlek, tobbszor felidezem magamban azota is azt az ejjelt.

Köszönjük Réka!