Szüléstörténet 117, Luna baba

Három évvel ezelőtt az első gyermekem születésére készültem. Én, aki féltem a szüléstől és azt gondoltam, kizárólag gyógyszerekkel fogom tudni majd világra hozni a kisfiamat, természetes úton, vízben szültem meg őt. Kísérőm volt a párom és Réka is. Csodálatos élmény volt, amiért hálás vagyok.

Mikor megtudtuk, hogy ismét áldást kaptunk és egy kislányt várunk, nem volt kérdés, hogy ezúttal is az Örömteli Szülés programon részt vegyünk. Mindenképpen szerettük volna újra végigjárni a Hypnobirthing tanfolyamot. Nagyon felemelő érzés volt újra átélni azokat a meditációkat, amiket már a kisfiammal is gyakoroltam és felfrissíteni a többi gyakorlatot is. Emlékezett a testem. Réka mindig azt tanácsolta, hogy legyünk alázattal. Rengeteg dolgot megtanultunk az első alkalommal, de ettől függetlenül ugyanúgy, vagy talán még nagyobb erővel és lelkességgel készültem másodjára. Sokat meditáltam és kapcsolódtam a kisbabámhoz a várandósság alatt.

Read more

Szüléstörténet 116, Vince baba

Hosszú és gyönyörű második várandósságom alatt mindvégig nagyon készültem egy olyan természetes, háborítatlan szülésre, amilyen az első szülésem volt. Mindkét esetben az Örömteli szülés, Hipnobirthing módszerét választottam.
A 40. hét betöltése után történt, hogy egyszerre csak elkezdtem “érezni”, hogy közeleg az idő. A relaxációim is elmélyültek, a napjaim egy része álomszerű jelenlétben telt. Ekkor történt, hogy az elmém küldött egy képet (ahogy első kisfiam születése során is egy vizualizáció vezetett): egy gyönyörű tengeröböl képét, ahol volt számomra egy sziklákba vájt barlang, belül puha homok, mindenütt a földön virágszirmok, levelek. Tudtam, hogy ez az én “ősasszony barlangom”, ahol világra fogom hozni a kisfiamat. Minden egyes relaxációm során pillanatok alatt itt találtam magam, és szinte filmszerűen pergett le előttem a közelgő szülésem. Naponta többször merültem le ide, és pontról-pontra éltük át Vincével az eseményt, ami majd nemsokára bekövetkezik. Ahogy teltek-múltak a napok, és sokasodtak a finom, de rendszertelen méhösszehúzódások, próbáltam ezekhez igazítani a relaxációkat: aztán már nem is tudtam megkülönböztetni, hogy a méhösszehúzódások hatására merültem a relaxációkba, vagy a relaxációk hatására következtek be a méhösszehúzódások… De mindegy is volt, biztosan tudtam, hogy csendesen, nyugalomban, lassan, de biztosan nyílik a méhszájam, és hogy ez a szinte észrevehetetlen békés folyamat már a “vajúdás” része. A szülés előtt egy nappal a nyákdugó is távozott, és egész napra megmaradt egy finom tágulási vérezgetés, ami hatalmas örömmel töltött el, itt éreztem igazán, hogy közeleg a nagy pillanat. Read more

Szüléstörténet 115, Nolen baba

Saját tapasztalataim alapján én MINDEN kismamának erõsen ajánlom, hogy menjen el az Örömteli szülés tanfolyamra ha szeretne mentálisan felkészülni a szülésre. Az elsõ alkalom óta minden nap elvégeztem a meditációs gyakorlatokat és a légzési technikákat is, amik sokkal gyakorlatiasabbak mint azt gondoltam. Már a hétköznapjaimhoz is rengeteget adtak. Sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb voltam, mint valaha.
A tanfolyam maga is fantasztikus volt. Nyugodt hangulat, szép kilátás, a babával való kapcsolatteremtéses meditációról nem is beszélve. A meditáció és a kapcsolatfelvétel annyira gyönyörû és meghitt élmény volt, amit magamtól soha nem tudtam volna átélni, úgyhogy már csak ezért is érdemes eljönni! 🙂
Sajnos a babám az utolsó pillanatban befordult lábbal lefelé, így császározni kellett, de a vajúdásnál a szivárvány meditáció sokat segített, így végig nyugodt voltam és gyorsabban telt az idő is.
Amit nem gondoltam volna, hogy nem csak rám, de a kicsimre is rendkívűl jó hatással volt a folyamatos gyakorlás, így egy angyali jó, nyugodt kisbabát kaptunk, aki már 6. napon átaludta az éjszakát. 🙂 <3 Én biztos vagyok benne, hogy ez a nagy nyugalom a sok meditációnak köszönhető. Szóval nagyon szépen köszönjük a segítséget és tudást! 🙂

Szüléstörténet 114, Rózi baba

Köszönetet szeretnék mondani neked, hogy megismerhettem és elsajátíthattam a Hypnobirthing technikát és ezúton szeretném elmesélni a mi szülés és születéstörténetünket.
A terhességem eleje óta nagyon bizonytalan voltam mert a fogadott orvosom nem volt igazán segítőkész és nem éreztem magam biztonságban. Az Örömteli szülés tanfolyam és Te voltál az akik megerősítettek abban, hogy mindennél fontosabb, hogy biztonságban érezzem magam.

A 30. héten orvost váltottam és kórházat is. A Róbert Károly magánkórházban szültem Tsehai Nega doktornő és Bakóné Gottfried Anikó szülésznő kíséretével.
Read more

Szüléstörténet 113, Máté baba

A várandósságom 7. hónapjában kezdtünk el férjemmel járni az Örömteli szülés felkészítő tanfolyamra, ami a Hypnobirthing programon alapul. A kezdés pont egybeesett nálam a munkám befejezésével, így teljesen át tudtam magam adni a befelé figyelésnek és a napi, majd naponta többszöri gyakorlásnak. Azt éreztem mintha most, 33 évesen, tanulnám meg a belső nyugalmat, amire egészen biztosan gyakran szükségem lesz anyaként. És amire talán mindenkinek szüksége van gyerek nélkül, gyerekkel egyaránt. A tanfolyam párkapcsolati szempontból is nagy élmény volt, segíti a kölcsönös egymásra figyelést és a másikra hangolódást. Kíváncsisággal, bizsergő izgalommal vártuk a szülést tudván, hogy életünk legfontosabb napja lesz.
Read more

Szüléstörténet 112, Bendegúz baba

Sehogyan sem tudtam elfogadni ami általában elfogadott a szülésről, mi szerint meg kell szenvedjél a gyermekért, főleg ha első gyermek, akkor biztosan 12 vagy 24 órát is kínok között kell, hogy töltsél. Úgy éreztem valahol, ott belül, hogy a szülés az valami csodálatos, felemelő élmény kell legyen. Aztán az interneten keresgélve találtam az örömteli szülés tanfolyamra. A képzésen márciusban vettem részt, mivel Erdélyben, Kézdiszentléleken élek, ami közel 800 km-re van Budapesttől, így jobbnak láttam, ha a várandósságom első heteiben utazok.
A tanfolyamban nem csalódtam, megérte az energia befektetést. Megismerhettem a méhem csodálatos működését, visszakaptam az önbizalmam és ősbizalmam a szülésben, megerősítést kaptam, hogy igenis jól működik a szülés magától is, természetes úton, nincs szükség gátmetszésre és egyéb beavatkozásra az esetek többségében. Sajnos itt Kézdivásárhelyen közel 100%-osan végzik rutinszerűen a gátmetszést, mivel nem találtam itt senkit, aki támogatta volna, hogy gátvédelemben hozzam világra gyermekem, ezért úgy döntöttem, hogy Sepsiszentgyörgyön szülök. Egy alkalommal ellátogattam a sepsiszentgyörgyi szülészetre, és megbizonyosodtam, hogy itt több esély van a gátvédelmes szülésre. Read more

Szüléstörténet 111, Benjamin baba

Májusban vettünk részt az Örömteli szülés tanfolyamon, majd minden nap gyakoroltam és biztos vagyok benne hogy ez hozta meg a gyümölcsét a szülésem alatt.

2019.07.10 12.47kor megszületett kisfiúnk Benjámin 3500g és 53 cm.
07.09 este 23.15 egy pukkanast éreztem . De nem fájt semmi csak pukkant. Aztán zsutty , megindult a magzatvíz, de az égvilágon semmit nem éreztem, csak hogy folyik és hogy olyan izgatott lettem, hogy remegtem az izgalomtól én is meg a férjem is, de próbàltuk a tanult módszerrel kordában tartani. Read more

Szüléstörténet 110, Lelle baba

Első gyermekem születése igazi beavatás volt. Több szempontból is.

Hiszem, hogy mindenkinek megvan a saját születés története. És ehhez mi annyival járulhatunk hozzá, hogy lehetőségünk szerint felkészülünk, gyakorlunk és aztán az Életre bízzuk, hogy végig vezessen minket ezen a minden résztvevő számára meghatározó életeseményen.

A teljes szülési folyamat 12 órás volt. A sikeres szülésélményt sok fontos részlet alapozta meg. Read more

Szüléstörténet 109, Ráhel baba

Abban az évben, mikor még csak terveztük a babát, találtam rá a tanfolyamra és egyböl megfogalmazódott bennem a vágy, hogy ha babát fogunk várni, nekünk erre az örömteli élményre lesz szükségünk.
Félelem sosem volt bennem a szüléssel kapcsolatban, rémtörténeteket se hallottam hála Istennek.
Egyszerüen csak a kisbabánk fogantatásátòl kezdve a 9 hónapon át nagyon vártam a szülést, mint élményt, mint beavatást a csodába.

Az Örömteli szülés tanfolyamon együtt vettünk részt a férjemmel, skypeon, mivel külföldön élünk – és nagyon hálásak vagyunk, hogy erre van lehetöség, illetve hogy így is ugyanolyan hatékonynak éreztük, mintha ott lettünk volna, hála Réka közvetlenségének. Read more

Szüléstörténet 108, Lilien baba

Sosem gondoltam volna, hogy én, aki előtte rettegtem a szüléstől, úgy jövök ki a szülőszobáról, hogy alig várom, hogy megint szülhessek és újra átélhessem ezt a csodát. 🙂

Július 25-én 03:09 perckor megérkezett hozzánk Lilien és szebb szülést, születést nem is kívánhattam volna magunknak! Nagyon hálás vagyok a tudásért, amit az Örömteli szülés tanfolyamon osztottál meg velünk! Mivel korábban féltem a szüléstől, tudatosan kerestem valami megoldást, hogy ezt a félelmet feloldjam és a sok gyakorlásnak meg lett az eredménye. Read more